-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 16

Kauno miesto simfoniniam orkestrui – įvertinimas už geriausią klasikos albumą

Kauno miesto simfoninis orkestras sulaukė įvertinimo už geriausią šių metų klasikinės muzikos albumą.Didžiajame Rusijos teatre vykusiuose tarptautiniuose profesionaliosios muzikos „BraVo“ apdovanojimuose buvo apdovanotas baritonas Dmitry Hvorostovsky kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru ir Kauno valstybiniu choru, Kaune įrašęs  G.Verdi operą „Rigoletto“. Įrašas paskelbtas geriausiu 2018 m. klasikiniu albumu.
Kauno miesto simfoninis orkestras
Kauno miesto simfoninis orkestras / Tomo Didvalio nuotr.

Taip pat ši kompaktinė plokštelė buvo įtraukta į 2017 metų geriausių klasikinės muzikos įrašų 25 - uką.

KMSO iliustracija /G.Verdi opera „Rigoletto“ paskelbtas geriausiu 2018 m. klasikiniu albumu.
KMSO iliustracija /G.Verdi opera „Rigoletto“ paskelbtas geriausiu 2018 m. klasikiniu albumu.

Opera Kauno filharmonijoje buvo įrašyta dar 2016 metais, tačiau tik dabar baigti visi leidybos darbai. Tačiau D.Hvorostovsky plokštelės nebesulaukė – pernai baritonas mirė.

„Mes patys apdovanojimo ceremonijoje nedalyvavome ir net nežinojome, kad ši plokštelė yra nominuota geriausiu klasikinės muzikos albumu. Žinios apie tai sulaukėme jau po visko, kai plokštelė buvo išrinkta geriausia“, – sakė Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Pasak A.Treikausko, svarbu yra ir tai, kad pasaulyje pripažinti solistai įrašams renkasi Kauną – čia įrašoma jau ne pirma plokštelė.

„Rigoletto“ įrašuose dalyvavo žymiausios klasikinės muzikos žvaigždės: garsiausias rusų baritonas šviesaus atminimo D.Hvorostovsky, žinomiausias Metropoliteno operos jaunosios kartos sopranas iš JAV Nadine Sierra, tarptautinių konkursų laureatė mecosopranas iš Baltarusijos Oksana Volkova, daugybę vaidmenų sukūręs italų tenoras Francesco Demuro, visame pasaulyje koncertuojantis bosas iš Italijos Andrea Mastroni.

KMSO nuotr. /Dmitry Hvorostovsky ir Algimantas Treikauskas
KMSO nuotr. /Dmitry Hvorostovsky ir Algimantas Treikauskas

Kartu su šiomis žvaigždėmis įrašuose dalyvauja ir solistai iš Lietuvos: jaunuosius operos solistus visame pasaulyje globojančio Lichtenšteino fondo narė mecosopranas Eglė Šidlauskaitė, garsiausiose pasaulio teatrų scenose pasirodantis baritonas Kostas Smoriginas, vienas perspektyviausių lietuvių operos bosų Tadas Girininkas, jaunasis baritonas Andrius Apšega, įvairiais apdovanojimais įvertintas, daugybę įsimintinų vaidmenų spėjęs sukurti tenoras Tomas Pavilionis ir tarptautinių konkursų nugalėtojas bosas Liudas Mikalauskas. Kartu su solistais operos įrašuose dalyvauja ir Kauno valstybinio choro vyrų grupė, vadovaujama meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Petro Bingelio.

Solistų ir choro įrašų sesijai pasiruošti labai padėjo ir daug laiko šiam projektui skyrė „Metropolitan opera“ muzikos administracijos vadovas bei Kauno miesto simfoninio orkestro konsultantas operų ir vokalo projektams John Fisher ir Rusijos Didžiojo teatro vyriausioji koncertmeisterė Svetlana Jefimova.

„Tačiau, be jokios abejonės, didžiausias krūvis teko vyriausiajam Kauno miesto simfoninio orkestro dirigentui Constantine Orbelian. Maestro jau tada tikėjo, kad šis daug jėgų pareikalavęs projektas tikrai neeilinis įvykis Kauno miestui ir visai Lietuvai, taip pat sulauks ir didžiulio atgarsio visame pasaulyje. Taip ir nutiko“, – sakė A.Treikauskas.

KMSO nuotr. /Kauno miesto simfoninis orkestras
KMSO nuotr. /Kauno miesto simfoninis orkestras

Sėkminga orkestrui buvo ir praėjusių metų pabaiga – įvertintas ir dar vienas Kauno miesto simfoninio orkestro leidybinis projektas. Kompaktinė plokštelė „A Tribute to Gilbert Duprez“, įrašyta Kaune su JAV „Metropolitan Opera“ solistu tenoru John Osborn, pripažinta geriausia 2017 metų lapkričio mėnesio plokštele.

Kompaktinės plokštelės, įrašytos Kaune, ne kartą buvo nominuotos prestižiniams „Grammy“ apdovanojimams ir „Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams“.

Kartu su Kauno simfoniniu orkestru įrašytos plokštelės platinamos daugelyje pasaulio valstybių – ne tik JAV, tačiau ir Kinijoje bei Japonijoje.

Įrašus kauniečiai planuoja ir šiais metais, o rudenį prasidėjus naujam koncertiniam sezonui pirmasis koncertas bus skiriamas D.Hvorostovsky.

Kauno miesto simfoninio orkestro bendradarbiavimas su D.Hvorostovsky buvo itin ryškus: kartu su juo bei dirigentu Constantine'u Orbelianu surengti koncertai Kaune, Vilniuje, Rygoje, Taline, Helsinkyje ir Zagrebe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius