Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 19

Kazimieras Likša pristato Lietuvoje dar neregėtą vaizdo klipą „Per pusę“

Nuo 2015 metų vasario mėnesio, kuomet grupė Karma išleido savo paskutinį albumą „Gyvenimo pradžia“, praėjo du metai. Per šį laiką buvusios grupės lyderis Kazimieras Likša ramiai dirbo prie savo pirmo solinio albumo.
Kadras iš muzikinio klipo „Per pusę“
Kadras iš muzikinio klipo „Per pusę“

„Šį kartą nenorėjau skubėti. Norėjau, kad kiekvienas sprendimas būtų teisingas ir kryptingas. Tikslas buvo aiškus, bet tuo pačiu sudėtingas. Kartu su visa kūrybine komanda dirbome taip, kad kiekviena daina turėtų savo išskirtinį skambesį. Džiaugiuosi, kad dabar galiu pasakyti, jog mums tai pavyko“, – pasakojo K. Likša.

Šiandien visi Kazimiero Likšos kūrybos gerbėjai turi galimybę išgirsti titulinę albumo dainą ir tuo pačiu išvysti išskirtinį bei Lietuvoje dar neregėtą vaizdo klipą.

Kazimieras Likša / Ryčio Šeškaičio nuotr.
Kazimieras Likša / Ryčio Šeškaičio nuotr.

„Kartais negaliu patikėti, kokie nuostabūs žmonės mane supa. Yra nesuvokiama, kad tai galima sukurti. Didžiuojuosi šiuo darbu, nes išpildžiau seną savo svajonę turėti rimtą, estetiškai tikrai traukiantį akį vaizdo klipą“, – kalbėjo dainininkas.

Muzikinį klipą dainai „Per pusę“ kūrė jauna ir itin ambicinga lietuvių komanda „Ophidian CGI“. Pasak dainos autoriaus, klipas buvo pradėtas kurti dar 2016 metų rudens pradžioje.

VIDEO: Kazimieras Likša - Per pusę

„Reikėjo laiko, kad galėtumėm rasti tinkamus vizualinius sprendimus, kurie tiesiogiai neatkartotų dainoje pasakojamos istorijos, bet ją papildytų. Norėjome nerti gilyn, o ne saugiai likti paviršiuje, todėl kiekvienas dainos žodis buvo esminis: jis mus nuvesdavo klystkeliais, kurie galiausiai tapo mūsų paieškos esme. Tai nebuvo tiesus, aiškus, lygus kelias. Pavargome, nes reikėjo ne vieną kartą grįžti atgal ir pradėti dėlioti viską iš naujo. Tačiau buvo verta. Tikiu, kad rezultatas kalba pats už save“, – apie darbą prie vaizdo klipą kalbėjo „Ophidian“ komanda.

Vaizdo klipas – bandymas atskleisti žmogaus pasąmonę ir joje kasdien vykstančią kovą. „Mes kiekvieną dieną po truputį kuriame save. Kiekvienas mūsų sprendimas atvedė prie to, kas mes esame šiandien. Tačiau neretai paieškų kelyje reikia ištverti vidinę audrą, kuri mums padeda geriau suprasti, kokie mes norime būti ir kokie mes esame dabar. Kur slypi tas visa lemiantis skirtumas.“, – kalbėjo Kazimieras Likša.

„Visa tai norėjome parodyti vaizdo klipe. Žinoma, tai nebuvo paprasta, nes nebuvo įprasta. Kazimiero daina yra tarsi monologas, daina kreipiasi į nežinomą personažą. O tuo tarpu mes norėjome parodyti, kad tas kreipimasis gali būti skirtas sau, apie save“, – pridėjo „Ophidian“ nariai.

Kazimieras Likša po truputį ruošiasi koncertiniam turui per Lietuvą, kuris prasidės kovo mėnesio pradžioje ir įvyks visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Iki tol atlikėjas planuoja pristatyti dar kelias dainas iš albumo bei sudalyvauti jau daugelio kasmetine vasario tradicija tapusioje knygų mugėje. Būtent ten visi galės pirmą kartą apžiūrėti naujausią K. Likšos darbą – pirmąjį solinį albumą „Per pusę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius