-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 23

Ketvirtadienį – nevaldomas L.Mockūno ir A.Mogenseno dueto koncertas

Nevaldoma džiazo improvizacija ir vėl virpins ne tik knygyno sienas, bet ir jūsų emocijas! Liudo Mockūno (saksofonas) bei svečio iš Danijos Anderso Mogenseno (mušamieji) duetas Rūdninkų knygyne gros jau rugsėjo 25-ąją.
Liudas Mockūnas
Liudas Mockūnas / Asmeninio archyvo nuotr.

Liudas Mockūnas kritikų apibūdinamas kaip atlikėjas ir kompozitorius, kurio vardas garantuoja meistrišką atlikimą ir kompozicinę intrigą. Menininkas free džiazą sumaišo su lyrika ir ekspresionizmu, ir klausytojai gali mėgautis savitu L. Mockūno stiliumi. Įgijęs ne tik džiazo, bet ir akademinį išsilavinimą, atlikėjas derina džiazą su šiuolaikine akademine muzika. L. Mockūnas dažnai vadinamas Lietuvos džiazo ambasadoriumi: nuolat muzikuoja tarptautinėse sudėtyse (groja su tokiais scenos grandais, kaip Marcas Ducret, Davidas Murray, Oliveris Lake'as ir kt.), pats inicijuoja įvairius tarptautinius projektus. 

L.Mockūno ir A.Mogenseno dueto koncertas
L.Mockūno ir A.Mogenseno dueto koncertas

Danas Andersas Mogensenas jau daugiau nei du dešimtmečius pasižymi kaip vienas gabiausių Danijos džiazo atlikėjų. Mušamųjų virtuozas yra dalyvavęs daugybėje tarptautinių projektų bei sceną dalijęsis su „Copenhagen Art Ensemble“, Jakobo Anderskovo Trio, „Doky Brothers“, Steve'u Swallow ir kitais džiazo meistrais. Šiuo metu A. Mogensenas yra Odensės Karlo Nielseno muzikos akademijos džiazo katedros vedėjas.

Šį kartą pagrindinė muzikantų susitikimo priežastis yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA, kurios docentas yra L. Mockūnas) ir Odensės muzikos akademijų dviejų savaičių intensyvūs studentų kursai, vykstantis Odensės ir LMTA muzikos akademijose. Tačiau seni draugai nenori praleisti progos pamuzikuoti už Alma Mater sienų ir kviečia į dueto koncertą Rūdninkų knygyne! 

Koncertas vyks rugsėjo 25 d. 19 val. Rūdninkų knygyne.

Bilieto kaina – 40 Lt / 11,58 Eur. LMTA studentams – 15 Lt / 4,34 Eur

Būtina išankstinė registracija: info@rudninkuknygynas.lt arba (8-5) 261 02 66

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius