Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 29

Kodėl ne visi juo žavisi: 4 tamsūs Johno Lennono biografijos faktai

Tuo, kad Johnas Lennonas yra muzikos legenda, neabejoja niekas, bet šio atlikėjo biografijoje esama tamsių dėmių. Smurtas prieš moteris, nesirūpinimas vaikais ir narkotikų vartojimas – kai kurie „The Beatles“ lyderio gyvenimo faktai kuria visai kitokį jo įvaizdį, negu įpratę matyti jo gerbėjai.
Johnas Lennonas ilsisi po filmavimo darbų.
Johnas Lennonas ilsisi po filmavimo darbų. / „Scanpix“ nuotr.

Portalas 15min pristato penkis nemalonius faktus iš Johno Lennono biografijos, kurie nustebins ne vieną „The Beatles“ gerbėją.

Jis smurtavo prieš moteris

Johno Lennono pirmoji žmona Cynthia viename interviu atskleidė, kad jis sykį jai iškėlė pavydo sceną ir trenkė į veidą. Tai, kad smurtavo prieš moteris, pripažino ir pats J.Lennonas.

„Scanpix“ nuotr./Cynthia Lennon – pirmoji Johno žmona
„Scanpix“ nuotr./Cynthia Lennon – pirmoji Johno žmona

1980 m. „Playboy“ duotame interviu jis sakė, kad būtent jo polinkis smurtauti jaunystėje paskatino jį vėliau kovoti už meilę ir taiką.

Jis sakė: „Aš buvau žiaurus su moterimis, įskaitant fizinį smurtą – galėjau būti žiaurus su bet kuria moterimi. Buvau tas, kuris smogia. Aš negalėjau savęs išreikšti kitaip negu fizine jėga. Aš mušiausi su vyrais ir aš mušiau moteris. Dėl to aš dabar kalbu apie taiką. Patys žiauriausi žmonės tampa meilės ir taikos pranašais. Viskas yra priešybės. Bet aš nuoširdžiai tikiu meile ir taika.“

Jam nerūpėjo jo sūnus

Julianas Lennonas – Johno Lennono ir jo pirmosios žmonos Cynthios sūnus – niekada neslėpė, kad tėvas jį emociškai žlugdė, ir tai tęsėsi „The Beatles“ jau esant populiariems. Sykį Julianas pasakė, kad Paulas McCartney juo daug labiau rūpinosi nei tėvas.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Lennonas
„Scanpix“ nuotr./Johnas Lennonas

Kalbėdamas su „Record Collector Magazine“ žurnalu Julianas atskleidė, kad jo žymusis tėvas beveik nesidomėjo jo gyvenimu, ir prisipažino, kad labai pavydėjo meilės, kurią Johnas Lennonas rodė Seanui, jo sūnui su Yoko Ono.

„Mama mane mylėjo daug labiau negu tėtis. Jis dainavo apie meilę, kalbėjo apie meilę, bet jis niekada jos nerodė, bent jau man, kaip savo sūnui“, – kartą pasakė Julianas.

Pats J.Lennonas kartą pavadino Julianą „neplanuotu vaiku, pradėtu po viskio butelio“.

„Aš nemeluosiu Julianui. 90 proc. šios planetos gyventojų, ypač Vakarų pasaulyje, yra pradedami šeštadienių vakarais išgėrus butelį viskio, visiškai neplanuojant turėti vaikų“, – pasakė J.Lennonas.

Jis vos neužmušė žmogaus

Lankydamasis „Cavern Club“ klube, kartą jis užsipuolė klubo renginių vedėją Bobą Woolerį, kuris buvo artimas „bitlų“ draugas, nes šis pajuokavo, kad J.Lennonas turėjo artimų santykių su grupės vadybininku Brianu Epsteinu.

J.Lennonas tuo metu buvo girtas, ir muštynių metu B.Wolleriui sulaužė šonkaulius, šis pateko į ligoninę. Liudininkų pasakojimu, J.Lennonas nustojo mušti B.Wollerį tik supratęs, kad tuoj gali jį nužudyti.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Lennonas ir Yoko Ono
„Scanpix“ nuotr./Johnas Lennonas ir Yoko Ono

Vėliau kalbėdamas apie šį smurto protrūkį J.Lennonas jo nesureikšmino, primindamas, kad B.Wolleris jį įžeidė.

„Jis mane išvadino homiku, todėl aš sumaliau jo suknistus šonkaulius“, – pasakė J.Lennonas.

Jis šaipėsi iš žmonių su negalia

Neseniai Jungtinėje Karalystėje kilo nedidelis skandalas, kuomet viena TV laida parodė seną vaizdo klipą iš gyvo „The Beatles“ pasirodymo, kurio metu galima matyti, kaip J.Lennonas tyčiojasi iš žmonių su negalia.

Klipe J.Lennonas maivosi ir atlieka įžeidžiamus judesius. Pademonstravus vaizdo klipą, daugelis „The Beatles“ gerbėjų buvo sukrėsti ir nusivylę. Klipą galite pamatyti žemiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius