Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 11 07

Kolektyvas NI&Co Vokietijos muzikos kritikų gretinamas su pažangiausiais kompiuteriais

Prieš keletą savaičių minimalistinės muzikos festivalyje Vokietijoje pasirodęs Gedimino Gelgoto ansamblis NI&Co (angl. „New Ideas & Company“) susilaukė ne tik susirinkusių klausytojų ovacijų, bet ir ypatingo muzikos kritikų dėmesio – didžiausiame regiono dienraštyje „Hessische Allgemeine“ pasirodė žinomo kritiko Wernerio Fritscho recenzija „Grožis ir intensyvumas“.
NI&Co
NI&Co / NI&Co nuotr.

„NI&Co muzikavimas savo konceptualumu primena „Apple“ modelį kompiuterijos pasaulyje: programa, stipriai veikiančia emocijas, jautriu ir įtaigiu kontaktu su vartotojais, t. y. su publika, dizainu, t.y. prabangiu muzikantų aprangos stiliumi. Kitaip tariant, šeši stygininkai iš Lietuvos ir jų 25-erių  metų dirigentas bei kompozitorius Gediminas Gelgotas tiesiog pavergė klausytojus, kurie sekmadienį atėjo į baigiamąjį tarptautinio minimalistinės muzikos festivalio koncertą Kaselyje“ – rašoma „Hessische Allgemeine“ dienraštyje.

Kritiko straipsnyje rašoma, jog lietuvių stygininkai „vedami charizmatiškojo vadovo Gelgoto, sukūrė tikrą muzikinį stebuklą:  rafinuotą, žaismingą ir dvelkiantį vidine ramybe. Ir susilaukė griausmingų aplodismentų.”

Minimalistinės muzikos festivalio metu NI&Co sudėtyje grojo jau gerai publikai  pažįstami kolektyvo artistai: Augusta Jusionytė, Dalia Simaškaitė, Justas Kulikauskas, Arnas Kmieliauskas, bei naujos  narės – Lora Kmieliauskaitė, Julija Ivanovaitė. 2012-ųjų sausio 25 dieną savo pasirodymą NI&Co surengs Nacionalinėje Filharmonijoje, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius