-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 21

Koncerte „Dainuojantis smuikas“ – moterų tandemas

Penktadienio vakarą Kauno valstybinėje filharmonijoje vyksiančiame koncerte  „Dainuojantis smuikas“ F.Mendelsono ir P.Čaikovskio kūriniais klausytojus džiugins išskirtiniu talentu ir charizma garsėjanti jaunosios kartos smuikininkė Ksenija Dubrovskaja.
Ksenija Dubrovskaja ir Adrija Čepaitė
Ksenija Dubrovskaja ir Adrija Čepaitė / Organizatorių nuotr.

Šios solistės grojimas dėl nepriekaištingos technikos, sugebėjimo tiksliai perteikti kompozitorių jausmus ir idėjas sulaukia gausybės publikos simpatijų, o K.Dubrovskaja nuolat laukiama visų šalių koncertų salėse, rašoma Kauno miesto simfoninio orkestro pranešime spaudai.

Šis koncertas – taip pat pirmasis Kauno miesto simfoninio orkestro ir dirigentės Adrijos Čepaitės susitikimas. Įvairiapusiu talentu apdovanota dirigentė sėkmingai dirba tiek instrumentinės, tiek ir vokalinės muzikos žanre. Publika vertina jos santūrią, į muzikos gelmę koncentruotą raišką, gebėjimą sukurti dialogą tarp atlikėjų ir klausytojų. A.Čepaitė jau eilę metų bendradarbiauja su įvairiais orkestrais Lietuvoje ir užsienyje. Kartu su Lietuvos kameriniu orkestru dirigentė Vokietijoje ir JAV išleido dvi kompaktines plokšteles, kuriose vakarų publikai pristatomi Lietuvos kompozitorių kūriniai.

KMSO nuotr. /Kauno miesto simfoninis orkestras
KMSO nuotr. /Kauno miesto simfoninis orkestras

Koncerto pradžiai dirigentė pasirinko vokiečių kompozitoriaus, vieno ryškiausio romantinės muzikos kūrėjo Felikso Mendelsono kūrinį – 1833 metais dienos šviesą išvydusią overtiūrą „Hebridai“. Priešingai nei kitos uvertiūros, ši yra atskira muzikinė kompozicija, prisikiriama romantizmo laikotarpiui. Uvertiūra „Hebridai“ tapo daugelio pasaulio simfoninių orkestrų repertuaro dalimi.

Pirmąją koncerto dalį užbaigs dar vienas F.Mendelsono kūrinys. Tai – 1824 metais sukurta simfonija Nr. 1 c-moll, op. 11. Kūrinys buvo skirtas Karališkosios filharmonijos orkestrui, kuris pirmą kartą simfoniją atliko 1829 d. metais. Įdomu tai, kad kompozitorius ją parašė būdamas vos 15 metų.

Antroje koncerto dalyje scenoje pasirodys K.Dubrovskaja. Kartu su orkestru ir diriguojant A.Čepaitei, ji atliks Piotro Čaikovskio koncertą smuikui ir orkestrui D-dur, op. 35. Tai – bene geriausias kada nors parašytas kompozitoriaus koncertas smuikui ir orkestrui.

Koncertas Kauno valstybinėje filharmonijoje lapkričio 23 d. 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius