-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 08

Konkursas jaunoms grupėms „Garažas“ ieško ateities žvaigždžių

Lieka vis mažiau laiko, kai jaunos grupės iš visos Lietuvos gali registruotis ir savo talentais pasidalinti konkurse „Garažas’22“. „Tamsta“ klube jau dvyliktą kartą vyksiantis renginys – vienas laukiamiausių ir populiariausių klubo sezone.
Akimirka iš  „Garažo“ klube Tamsta
Akimirka iš „Garažo“ klube Tamsta / Vytauto Draginio nuotr.
Temos: 2 Kultūra Muzika

„Garažas – vieta atrasti ateities žvaigždes. Jei senelio garaže gali rasti senovinį lobį, tai šiame garaže lobiai yra iš ateities“, – sako „Tamsta“ klubo kūrybos vadovas, muzikantas Aurimas Rimeikis. Visus, kam įdomu, kuo Lietuvos muzikos scena gyvens toliau, konkurso organizatoriai kviečia sekti muzikos naujienas „Garažo“ pusfinaliuose. Pirmasis jų įvyks tik pasitikus pavasarį, kovo 2 d.

Ilgiausią istoriją Lietuvoje turintis jaunų grupių konkursas dalyviams vertingas ne tik prizais. Čia pasirodžiusioms grupėms „jauti“, „Flash Voyage“, „Garbanotas“, „ba.“, „Abudu“, „Timid Kooky“, „Pilnatys“, „Solo Ansamblis“ ir kt. „Garažas“ tapo svarbiu žingsniu muzikinėje karjeroje.

„Visada prisimindami „Garažą“ paminime, kad šis konkursas Lietuvoje jaunoms grupėms gali būti tramplinas į tolimesnius koncertus, nes taip buvo ir „Kedrostubùrui“. Pačiame pirmame koncerte gali nebūti tiek žmonių, kiek susirenka „Garaže“, na o dar ir komisija suteikia visam pasirodymui dar didesnio jaudulio. Ir visa tai yra šoko terapija, po kurios drąsiau žengti pirmyn, net jeigu ir nelaimi prizinės vietos“, – pasakoja grupės „Kedrostubùras“ nariai, 2018 metais vykusiame konkurse laimėję trečią vietą.

Visada prisimindami „Garažą“ paminime, kad šis konkursas Lietuvoje jaunoms grupėms gali būti tramplinas į tolimesnius koncertus.

Panašiomis patirtimis dalijasi daugelis atlikėjų, pabuvusių ant „Tamstos“ scenos. 2020 m. klausytojų atradimu tapo grupė „Mėlyna“, konkurse laimėjusi antrąją vietą. „Mums garažas suteikė labai daug įkvėpimo ir paskatinimo eiti toliau. Grodami pusfinalyje išvis nieko nesitikėjome, ar tai kažkam patiks, ar ne, tik džiaugėmės gavę sceną. Tačiau „Garažas“ buvo labai didelis šuolis į priekį. Tikriausiai iš ten daugiausia žmonių mus ir pastebėjo“, – džiaugiasi grupės „Mėlyna” nariai.

Be galimybės praplėsti savo klausytojų ratą, įgautos vertingos patirties ir naujų muzikinių pažinčių konkurso dalyvių taip pat laukia ir vertingi prizai.

Tai konkursas ne tik turintis ilgiausią istoriją, bet ir draugiškiausias. Susirinkusi muzikos verslo senbuvių komisija visuomet palaiko dalyvius savo patarimais ir naudingais komentarais.

„Nei „Eurovizijos” konkursas, nei pavieniai ir atsitiktiniai dainų įrašai neatspindi realaus jaunų grupių muzikinio gyvenimo. Po tiek metų „Garažas” yra daugiau nei konkursas ir vieta būti išgirstam, pastebėtam ar įvertintam, bet ir pats tiesiausias kelias iš rūsio į sceną ir klausytojų širdis“, – sako viena iš komisijos narių, dainininkė Giedrė Kilčiauskienė.

„Garažas” yra daugiau nei konkursas ir vieta būti išgirstam, pastebėtam ar įvertintam, bet ir pats tiesiausias kelias iš rūsio į sceną ir klausytojų širdis.

Daugiametė „Garažo” komisijos narė, muzikos agentūros „Tilto namai“ įkūrėja Gabrielė Tamutytė priduria, jog pati ne vieną grupę „Tilto namų festivalio“ scenai nusižiūrėjo būtent „Tamsta“ rengiamame „Garažo“ konkurse.

Dalyvauti ir dalintis savo talentu ragina ir „Garažo“ komisijos narys, grupės „Baltasis kiras“ lyderis Tautvydas Augustinas: „Iš patirties galiu garantuoti, kad taip gerai jūs dar neskambėjote, kaip suskambėsite Tamsta klube! Ir šiais metais tai tikrai geriausia vieta būti išgirstiems, įvertintiems ir pradėti tą muzikinį skrydį ypatingoje muzikos scenoje.“

Svajojančius būti pastebėtais ir pasidalinti savo kūryba nuo klubo „Tamsta“ scenos, organizatoriai kviečia teikti paraiškas el. paštu: konkursas@tamsta.com iki vasario 14 dienos.

Laiške atlikėjai turėtų pridėti gyvai atliekamo kūrinio nuorodą (platformose Youtube, Vimeo ar pan.), nurodyti grupės pavadinimą, sudėtį, narių amžių, atstovaujamą stilių, savo kontaktus bei nepamiršti keleto sakinių apie savo grupę.

Susipažinti su atrinktais atlikėjais ir atrasti kylančius talentus klubas „Tamsta“ į pirmąjį konkurso „Garažas‘22“ pusfinalį pakvies kovo 2 d., trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius