-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 02

Kultūros nakties projektas „Juodais Baltais“ Lukiškių aikštę užtvindys fortepijoninės muzikos garsais

Sostinei nemiegant kultūringiausią metų naktį, Lukiškių aikštėje jau tradiciškai skambės geriausi fortepijoninės muzikos kūriniai. Šiemet projektą „Juodais Baltais“ rengiančios Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) rūmus ir aikštę simboliškai jungia klaviatūrinė perėja, kuria visi keliautojai per „Kultūros nakties“ žemėlapį galės patekti į ypatingą muzikos erdvę.
„Kultūros nakties“ akimirka
„Kultūros nakties“ akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Projekto „Juodais Baltais“ mecenato, ištikimo LMTA bičiulio UAB „Alna Group“ paramos dėka klaviatūrinė perėja jau nuo birželio 28 dienos paženklino Lukiškių aikštės prieigas ir paverčia praeivius kol kas negirdimos vaizduotės muzikos bendraautoriais.

Tuo tarpu jau nuo birželio 29 dienos iš LMTA Centrinių rūmų balkono sklinda ir realūs muzikos garsai – kasdien nuo 16:40 val. čia transliuojami įvairios fortepijoninės muzikos įrašai.

Liepos 5 d. 20 val. penktąjį projektą „Juodais Baltais“ pradės jaunieji pianistai: Dominykas Girčius, Joris Sodeika, Giedrius Nakas ir Emilija Rožukaitė. Jie atliks Ludwigo van Beethoveno, Sergejaus Rachmaninovo, Frederico Chopino, Sergejaus Prokofjevo kūrinius, o pianistas Vytis Smolskas skambins autorines kompozicijas ir improvizacijas.

22 val. Lukiškių aikštės scenoje pasirodys LMTA simfoninis orkestras (kamerinė sudėtis), kuris atliks Wolfgango Amadėjaus Mozarto koncertus fortepijonui ir orkestrui Nr. 17 ir Nr. 12 su solistais Pauliumi Rudoku ir prof. Jurgiu Karnavičiumi. Diriguos LMTA simfoninio orkestro vadovas Martynas Staškus.

Vidurnaktį fortepijoninės muzikos naktį „Juodais Baltais“ tradiciškai vainikuos projekto sumanytojas prof. Petras Geniušas. Jis skambins Franzo Schuberto ir Sergejaus Prokofjevo sonatas fortepijonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius