Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 03

Lietuva į svečius kviečiasi bliuzo grynuolį Sugaray

Su malonumu ieškome džiaugsmo, laisvės ir pramogų tolimose šalyse. Lietuva tampa lygiai atvira pasauliui kaip ir pasaulis Lietuvai. Visai netrukus Vilniuje prasidės Amerikos kultūros pavasaris. Tai renginių ciklas, kurio metu turėsime progą prisiliesti prie JAV kultūros nuo poezijos, šokio ir vizualiųjų menų iki klasikinės ar bliuzo muzikos.
Sugaray
Sugaray / „Gmgyvai“ nuotr.

Šių metų Amerikos kultūros pavasario smogiamoji jėga – Caronas Rayfordas-Sugaray kartu su grupe. Koncertais Vilniuje ir Kaune jis užbaigs savo turą po Europą.

Karjerą Sugaray pradėjo dar būdamas visai vaikas Teksase. Jis grojo būgnais ir dainavo bažnyčios chore. Augo klausydamas Muddy Waters, Otis Redding ir Teddy Pendergrass. Tai, be abejonės, turėjo įtakos formuojantis jo muzikiniam skoniui.

Dabartinis Carono Rayfordo muzikos kelias prasidėjo San Diege maždaug prieš 12 metų.  Kai jis buvo pagrindinis R&B/Funk muzikos grupės „Urban Gypsys“ vokalistas. Vos išgirdęs bliuzą, jis suprato, kad tai jo muzika. Vėliau savo muzikiniu keliu ėjo kartu su „Aunt Kizzy’z Boyz“. Neseniai Sugaray išleido sėkmingą solinį albumą „Blind Alley“, kuris 2010 metais buvo pristatytas Lake Tahoe vykusiame Šekspyro festivalyje.

Užsienio spaudoje Sugaray neretai pristatomas kaip didelis žmogus, turintis didelį balsą. Tai gyvybinga ir charizmatiška asmenybė. Atlikėjas dosniai dalinasi savo energija su auditorija. Jo muzika – senosios mokyklos bliuzas, tačiau balse sodriai jaučiama ir gospel stiliaus dvasia.

Stebėti jį - tikras malonumas. Energija ir judesiai prikausto dėmesį, verčia šypsotis. Sugaray sako: „Tai ką matai yra tai ką tu gauni. Jeigu aš gerai jaučiuosi scenoje, tai žiūrovai mėgaujasi tuo, ką mato ir girdi. Užlipęs ant scenos aš šoku ir dainuoju, pasakoju istorijas, tarsi auditorija būtų mano draugai. Kai aš gerai leidžiu laiką – publika taip pat. Man patinka, kad tarp mūsų atsiranda ryšys. Jeigu nesuprantate žodžių – jūs suprasite jausmą, nesvarbu ar jis liūdnas ar linksmas, jūs pajusite tai savo sieloje.“

Caronas Rayfordas vertina savo klausytojus. Jis laikosi nuostatos, kad žmonės, kurie atėjo jį pamatyti turi gauti išties smagią pramogą. Pasirodymo metu jis 100 procentu stengiasi išpildyti klausytojų investicijas ir pateisinti jų lūkesčius. Net jei salėje tėra 5 žmonės – jie nusipelnė geriausios kokybės. 

Nuoširdų ir gyvybingą Sugaray bliuzą į Lietuvą atveža VšĮ „Gera muzika gyvai“. Daugiau informacijos Internete http://www.gmgyvai.lt/lt/Koncertai/ .

Koncertai vyks:

Gegužės 9 d. 19.00 val. Vilniuje, klube „New York“, Kalvarijų g. 85
Gegužės 10 d. 19.00 val. Kaune, Girstučio kultūros ir sporto centre, Kovo 11-osios g. 26

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius