Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 22

Lietuviški „Smėlio laikrodžiai“ užkariauja Europą

Sekmadienį, balandžio 22 dieną, Madride atliekamas didžiulės tarptautinės sėkmės sulaukęs lietuviškas projektas – kompozitorės Justės Janulytės muzikos ir vaizdo spektaklis „Smėlio laikrodžiai“. Šį įspūdingą kūrinį į savo programą įtraukė vienas didžiausių ir reikšmingiausių Ispanijos festivalių – Madride rengiamas „Musicadhoy“.
„Smėlio laikrodžiai“
„Smėlio laikrodžiai“
Temos: 1 Justė Janulytė

Tarptautinėje arenoje sparčiai garsėjančios kompozitorės J.Janulytės „Smėlio laikrodžiai“ per praėjusius metus po premjeros „Gaidos“ festivalyje (2010 m. pab.) apkeliavo net 6 garsiausius Europos šiuolaikinės muzikos festivalius: „HCMF“ Huddersfielde (Jungtinė Karalystė), „MaerzMusik“ Berlyne (Vokietija), „Holland Festival“ Amsterdame (Olandija), „Varšuvos rudenį“ (Lenkija), „Musica“ Strasbūre (Prancūzija), „RomaEuropa“ Romoje (Italija). Šiemet projektas dar keliaus į Glazgo festivalį „sonicA“ ir į festivalį Rygoje „Arena“.

Po itin sėkmingų šio kūrinio parodymų Europoje projektas yra pakviestas ir į Niujorko Lincolno Centrą, o 2013 m. „Smėlio laikrodžiai“ turi kvietimą pasirodyti ir viename garsiausių ir didžiausių festivalių pasaulyje – Sidnėjaus festivalyje (Sydney Festival).

„Vilniaus festivalių“ vadovas Remigijus Merkelys sako, kad „šis kūrinys su kaupu išpildė į jį dėtas viltis, nes tapo tikrai neeiliniu atveju lietuvių muzikos istorijoje – dar nė vienas stambios apimties lietuvių muzikos projektas nebuvo taip plačiai pristatomas pasaulyje ir pelnęs tokį įvertinimą“.

Projektą „Smėlio laikrodžiai“ 4 violončelėms, gyvajai elektronikai, vaizdo bei šviesos instaliacijai atlieka vieni geriausių Lietuvos violončelininkų: Edmundas Kulikauskas, Povilas Jacunskas, Rūta Tamutytė, Onutė Švabauskaitė.

J.Janulytės kūrinys „Smėlio laikrodžiai“ yra pirmasis didelės apimties lietuvių muzikinis projektas, įtrauktas į svarbiausių Europos šiuolaikinės muzikos festivalių tinklą „Reseau Varese“. Projektą prodiusavo „Vilniaus festivaliai“.

Kūrinio fragmentą galima pamatyti čia:

VIDEO: Justės Janulytės „Smėlio laikrodžiai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius