Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 25

Lietuviškoje „Satta Outside“ programos dalyje – pusšimtis vardų ir projektų

Šeštasis muzikos ir meno alternatyvos festivalis „Satta Outside“ – jau rugpjūčio 10-12 dienomis. Be laukiamų svečių iš Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Vokietijos, Belgijos ir kt. Šventojoje šiemet pasirodys pusšimtis įdomiausių daugeliui aktualių elektroninės ir gyvos muzikos stilių atstovaujančių Lietuvos atlikėjų ir didžėjų. Tarp šių pasirodymų – ne viena specialiai festivaliui sukurtų projektų ar programų premjera.
„Empti“
„Empti“ / Grupės archyvo nuotr.

2009-aisiais koncertavę „Satta Outside“ Smiltynės jachtklube šįkart jau į Šventosios areną kops kitąmet dvidešimtąjį gimtadienį minėsiantys „Empti“. Čia, ruošdami nuotaiką Nicole Willis ir „The Soul Investigators“ koncertui, penktadienį taip pat gros reggae žonglierius Shidlas bei „Repo seniai“, o naktinius spąstus paspęs specialų 2013-aisiais dvelksiantį šou repetuojantys „Despotin Fam“.

Šeštadienį arenoje – su elektronika eksperimentuojantys rokeriai „The Dominoes“ ir premjerinis dviejų „Satta Outside“ anksčiau debiutavusių atlikėjų projektas. Tai – solistas Markas Palubenka ir „Ritmo kovų“ laureatas 96WRLD, sceną kiek vėliau perleisiantys britams Tropics ir „Cloud Boat“. Kaip MC ir „slam“ poezijos turnyrų laureatas žinomas Žygimantas „Messiah“ Kudirka drauge su „Mondayjazz“ komandoje genijumi dirbančiu Jacques Gaspard Biberkopf pristatys urbanistinių eilių performansą „O!“. Iškart po jo – „Mouse on Mars“.

Du pasirodymus eklektiškoje upės scenoje surengs praėjusiais metais kaip solistė debiutavusi Umiko – ji koncertuos ir su dub/reggae kolektyvu „Dubenėlis“. Erdvėje ant upės kranto taip pat liesis kauniečių psicho-funkerių „Candee Train“, BBC 1Xtra skambančio Fingalick, ritmo aukos Brolio, 96WRLD ir vaizdo menininko Zako, „Radiohead“ remiksavusio Brokenchord kūryba. Beje, upės scena veiks ilgiausiai ir su ištvermingiausiais „sattininkais“ atsisveikins tik ankstų pirmadienio rytą. 

Jau minėta, bet verta priminti, kad žemo dažnio susivienijimas „Basscake“ šeštadienį pagrindinėje festivalio palapinėje pristatys vokalistės Bjelle ir dubstep prodiuserių programą „Bjelleprojekt“.  Diskotekoms artimo skambesio į greta palapinės veiksiančią baro sceną užveš „Minimal.lt“ šeimos nariai Calli ir Ernestas Sadau, „Partyzanų“ veteranas Mantas T., „Silence“ atstovas Few Nolder.

Aukščiau minėti atlikėjai ir dar daugiau likusių tarp eilučių skelbiami „Satta Outside“ tinklalapyje. Ateinančią savaitę bus pranešta ir detali meno programa, kurioje – filmų peržiūros, pasaulinio lygio grafiti meistrai ir kitos veiklos. Bilietais į rugpjūčio 10-12 dienomis vyksiantį festivalį prekiauja „Tiketa“, prie įėjimo jie bus brangesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius