-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 31

Lietuvos kultūros sostinėje Palangoje prasidėjo klasikinės muzikos šventė – „Nakties serenados“

Liepos 30 d. Palangos Gintaro muziejaus terasoje nuskambėjo Lietuvos kamerinio orkestro ciklo „Nakties serenados“ pradžios koncertas. Šiemet šis populiarus ir gausiai lankomas, jau 43-iąjį sezoną vykstantis koncertų ciklas įtrauktas į Palangos – Lietuvos kultūros sostinės – renginių programą. „Nakties serenadų“ pradžios koncerte apsilankė ir palangiškius bei kurorto svečius sveikino Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, Lietuvos dailės muziejaus direktorius Romualdas Budrys, Lietuvos kamerinio orkestro mecenatas Virginijus Strioga, koncerto klausėsi daug garbių svečių.
Ciklo "Nakties serenados" atidarymas
Ciklo "Nakties serenados" atidarymas / M.Raškovskio nuotr.

Tradiciškai koncertų ciklą pradėjo klasicizmo genijaus Wolfgango Amadeaus Mozarto Serenada „Mažoji nakties muzika“. „Nakties serenadas“ su Lietuvos kameriniu orkestru (meno vadovas Sergejus Krylovas, direktorius Egidijus Mikšys) atvėrė garsus Lietuvos smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, kartu atlikęs vieną populiariausių klasikos kūrinių – Antonio Vivaldi „Metų laikus“.

Ypatingą nuotaiką Palangoje skleidžiančios „Nakties serenados“ klasikos gerbėjams šiemet žada dar du įstabius vakarus. Rugpjūčio 1 d. operinės muzikos programą su Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru ketina atlikti solistės Asta Krikščiūnaitė (sopranas) ir Ieva Prudnikovaitė (mecosopranas). Rugpjūčio 2 d. lūpinės armonikėlės ir styginių harmoningu skambesiu galima bus gėrėtis su orkestru muzikuojant italų lūpinės armonikėlės virtuozui Gianluca Littera. Solo smuiku koncerte grieš Žilvinas Malikėnas, diriguos maestro Robertas Šervenikas.

Unikalų Lietuvos kamerinio orkestro ciklą „Nakties serenados“ šiemet, bendradarbiaudama su Palangos miesto savivaldybe, rengia Lietuvos nacionalinė filharmonija. Jau nuo 1971-ųjų kasmet Palangos gintaro muziejuje vykstantis renginys – tai gyva tradicijos dvasia ir forma, nepraradusi autentiškumo ir išsaugojusi ne tik muzikos, ne tik orkestrantų, solistų ir dirigentų, bet ir vietos bei publikos kuriamą aurą. Margoje Lietuvos kultūros sostinės renginių puokštėje „Nakties serenados“ šviečia kaip ryškus tradicijos pavyzdys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius