-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 09

Lietuvos nacionaliniam simfoniniam orkestrui patikėta atidaryti koncertų ciklą Limoje

Kitą savaitę Peru sostinėje Limoje atidaromas 2013-ųjų simfoninės muzikos sezonas. Didžiajame nacionaliniame teatre vyks keturi koncertai, o sezoną atidarys Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (LNSO), diriguojamas JAV gyvenančio rusų dirigento Vladimiro Landeso. Su orkestru gros kinų kilmės amerikiečių pianistė Xiayin Wang, skelbia Peru dienraštis larepublica.pe.
Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras
Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras / Michailo Raškovskio nuotr.

Dienraštis Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą pristato, pabrėždamas, kad jam yra dirigavusios tokios istorinės ir visame pasaulyje puikiai pažįstamos figūros kaip Vladimiras Fedosejevas ir Kšištofas Pendereckis. Be to, orkestras sceną yra dalijęsis su tokiomis pasaulinio lygio žvaigždėmis kaip Lietuvos operos primadona Violeta Urmana, Ispanijos operos solistė sopranė Montserrat Caballe bei amerikiečių operos solistė Jessye Norman.

LNSO repertuaras yra sudarytas iš klasikos bei praturtintas XX amžiaus kūriniais. Tai bus pirmasis kartas, kai orkestras iš Lietuvos atidarys koncertų ciklą, vyksiantį Didžiajame nacionaliniame teatre, Limoje.

Koncertui diriguos V.Lande'as, o solistė bus prestižinė pianistė X.Wang. Pianistė pristatoma kaip menininkė, turinti didžiulį muzikinį talentą ir energiją. Jai yra tekę groti su svarbiausiais Kinijos orkestrais, tarp kurių yra ir Pekino Opera House Symphony.

Koncertų ciklą birželį tęs Minas Gerais (Brazilija) orkestras, rugpjūtį – orkestras iš Izraelio, diriguojamas Zubino Mehtas, o lapkritį – iš Bukarešto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius