Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 04

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir garsūs dainininkai pravirkdė publiką

„Simply The Best“ (liet. „Tiesiog geriausi“) – taip vadinosi šeštadienio vakarą Vilniaus paveikslų galerijos kieme nuskambėjęs Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (LVSO), diriguojamo Gintaro Rinkevičiaus, koncertas, kurio metu solistai Mia, Rosita Čivilytė, Sasha Song bei Donatas Montvydas atliko dvylika žymiausių pasaulio atlikėjų dainų.
Donatas Montvydas, Sasha Song, Mia ir Rosita Čivilytė
Rosita Čivilytė ir Donatas Montvydas / BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr.

Koncertas prasidėjo simboline Tinos Turner daina „Simply the Best“, atitinkančia koncerto pavadinimą. Dainą atliko R.Čivilytė, kaip visada pademonstravusi itin didelį įsijautimą į kūrinį, energiją bei vokalo galimybes. Po jos į sceną žengė Sasha Song, įkūnijęs atlikėją George'ą Michaelą. Dainininkas scenoje atliko dainą „Faith“ ir sulaukė publikos palaikymo.

Itin smarkiai publiką užvedė D.Montvydas, vakaro metu tapęs Michaelu Jacksonu ir sudainavęs, matyt, vieną žymiausių jo kūrinių „Billie Jean“. Atlikėjas nustebino ne tik itin įtikinančiu dainos atlikimu, bet ir Michaelo Jacksono vizitine kortele tapusiais šokio judesiais. Mia savo ruožtu tapo Lady Gaga ir atliko lyrišką šios skandalingos atlikėjos dainą „Speachless“ bei itin populiarų kūrinį „Bad Romance“. Priešingai nei Lady Gaga, Mia scenoje atrodė subtiliai ir elegantiškai – pasipuošusi juoda suknele bei akį traukiančiu galvos apdangalu.

BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr./Donatas Montvydas ir Rosita Čivilytė
BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr./Donatas Montvydas ir Rosita Čivilytė

Į sceną darsyk žengė ir D.Montvydas bei Sasha Song, netikėtai tapę Eltonu Johnu ir Georgu Michaelu. Dainininkai atliko dainą „Don’t Let the Sun go Down On Me“ ir užbūrė publiką ore įsitvyravusia romantika. Po šio pasirodymo į sceną vėlei pakilo Mia, tačiau šįsyk dainininkė tapo Madonna ir atliko dainą „Frozen“, o D.Montvydas jėgas išmėgino atsidūręs Freddie Mercury kailyje. „Too Much Love Will Kill You“, – pradžioje subtiliai,  vėliau visa gerkle dainavo jis, balsu glostydamas klausytojų  širdis.

Koncerto metu nuskambėjo dar vienas – R.Čivilytės ir D.Montvydo – duetas. Įkūniję Barbarą Streisand ir Bryaną Adamsą, atlikėjai sudainavo lyrišką kūrinį „I Finally Found Someone“, kuriam skambant dalis klausytojų braukė ašaras. Po šio pasirodymo Sasha Song nusprendė, kad publikai pakaks sėdėti, taigi paprašęs visų pakilti nuo kėdžių ir įsijausti į šokio ritmą, dainininkas atliko George'o Michaelo kūrinį „Freedome“.

BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr./Mia, Sasha Song ir Donatas Montvydas
BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr./Mia, Sasha Song ir Donatas Montvydas

Vėlei prisėdusią publiką nuramino R.Čivilytė, įkūnijusi Whitney Huston ir atlikusi jos kūrinį „One Moment In Time“. Koncerto pabaigoje į sceną užlipę visi vakaro solistai klausytojams padovanojo žymųjį grupės „Queen“ kūrinį „Bohemian Rhapsody“, kuriam skambant aidėjo publikos plojimai ir šūksniai, tviskėjo fotoaparatų blykstės. Žiūrovams atsistojus ploti, vokalistai kartu su orkestru buvo priversti pakartoti kūrinį.

Šiuo koncertu LVSO tęsia praėjusiais metais pradėtą vasaros koncertų Vilniaus paveikslų galerijoje tradiciją, o savo repertuare birželio mėnesį yra numatęs dar du panašaus pobūdžio koncertus. Pirmasis vasariškasis koncertas pavyko puikiai – galerijos kieme žmonių susirinko gausiai, jie noriai šypsojosi atlikėjams, įdėmiai klausėsi atliekamų kūrinių ir negailėjo aplodismentų. Puikia koncerto scenografija tapo virš Vilniaus paveikslų galerijos kuriam laikui danguje pakibę oro balionai, sukūrę dar jaukesnę vasarišką atmosferą.

BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr./Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro ir garsių atlikėjų koncertas Simply The Best
BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr./Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro ir garsių atlikėjų koncertas „Simply The Best“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius