-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 25

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ruošiasi jubiliejiniam sezonui

Birželio mėnesį Vilniaus paveikslų galerijos kieme vasaros koncertais Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras užbaigė XXIV koncertinį sezoną. Sezono metu nuskambėjo 52 koncertai ir operos, kurių klausėsi apie 44 tūkstančiai klausytojų.
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras / E.Volgino nuotr.

LVSO vasara ne tik atostogų metas, bet ir intensyvus pasiruošimas jubiliejiniam XXV sezonui. Dirigento Gintaro Rinkevičiaus iniciatyva 1988 m. suburtas jaunų muzikų kolektyvas pirmąjį koncertą surengė 1989 m. sausio 30 d., o po dvidešimt penkerių metų Lietuvos profesionalaus meno scena neįsivaizduojama be šio novatoriško ir veržlaus kolektyvo bei jo vadovo.

Šių metų rugsėjo mėnesio 26 d. startuosiantinis šventinis sezonas bus kupinas solidžių muzikinių susitikimų. Pirmąjį pusmetį įvyks 20 koncertų. Tai simfoniniai, kameriniai, visai šeimai skirti koncertai bei šventinės programos tarp Kalėdų ir Naujųjų metų. Be šių koncertų, orkestras dar gros „Vilniaus miesto operos“ pastatymuose.

Simfoninių koncertų cikle klausytojų laukia Lietuvos ir užsienio muzikos grandai: Nikolajus Luganskis, Gidonas Kremeris, Sergejus Nakariakovas, Aliona Baeva, Mikhailas Kazakovas, Saulius Sondeckis, Lukas Geniušas, Andrius Žlabys. Gausi ir įvairialypė koncertų visai šeimai paletė: projektai su „Liepaičių“ choru, Vilniaus teatro „Lėlė“ aktorėmis bei bendra koncertinė programa su taip pat 25-metį švenčiančiu „Keistuolių“ teatru. Orkestras atliks dvi pasaulines Lietuvos kompozitorių kūrinių premjeras festivalio „Gaida“ pradžios koncerte. Naujais ir jau klausytojų pamėgtais projektais bus pažymėta priešnaujametinė savaitė, kurioje persipins klasikos ir populiarieji žanrai, o koncertuose dainuos visada publikos išsiilgti Merūnas Vitulskis, Asmik Grigorian, Ieva Prudnikovaitė, Povilas Meškėla, Česlovas Gabalis, Jeronimas Milius, Evelina Sašenko ir kiti.

XXV sezono pradžią paskelbs A. Brucknerio simfonija Nr. 9, d-moll, o S. Prokofjevo koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 3 C-dur, op. 26 su LVSO atliks Nikolajus Luganskis. Šios fortepijono žvaigždės stilistiką „The Daily Telegraph“ nusako kaip itin jautrią, kur atlikėjas pirmiausia demonstruoja ne save, o muziką.

Nors sezono pradžia skelbiama rugsėjo 26-oji, į Vilniaus kongresų rūmus klausytojai kviečiami anksčiau, nes rugsėjo mėnuo bus pažymėtas išskirtiniais, proginiais koncertais. Kultūros rėmimo fondo paremta iniciatyva, kuria apjungiami du Lietuvos kultūros švyturiai – M. K. Čiurlionis ir Maironis kvies į LVSO koncertą su Kauno valstybiniu choru „Lietuva brangi“. O rugsėjo 23 d. bus paminėta skaudi istorijos dalis – vyks koncertas, skirtas Vilniaus Geto 70-iesiems likvidavimo metams atminti, kuriame programą atliks LVSO, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus bei solistai Liora Grodnikaitė ir Rafailas Karpis.

Oficialaus sezono atidarymo belaukiant, LVSO pasiūlys abonementų akciją, kurios metu klausytojai bilietus galės įsigyti su didžiausiomis nuolaidomis. Perkant bilietus į 3-4 koncertus taikoma 25 proc., į 5 ir daugiau koncertų – net 30 proc. nuolaida! O visa informacija apie pirmąjį XXV sezono pusmetį orkestro svetainėje www.lvso.lt, joje taip pat bus pranešta apie abonementų akcijos pradžią, kuri startuoja likus mėnesiui iki sezono pradžios koncerto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius