Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 31

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ruošiasi naujam koncertų sezonui

Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui prasidėjo intensyvus darbymetis – maestro Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas kolektyvas pristato naująjį koncertų sezoną „Muzika Tavo svajonėms“.
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras / Organizatorių nuotr.

Visą rugsėjį bilietų į orkestro koncertus bus galima įsigyti su nuolaidomis, o jau rugsėjo 23 d. XXVIII-ąjį koncertų sezoną atidarys Sezono pradžios koncertas su legendiniu violončelininku Davidu Geringu, tą vakarą Vilniaus kongresų rūmų scenoje minėsiančiu savo 70-ies metų jubiliejų.

„Norime klausytojams perteikti emocinę muzikos galią ir jos poveikį, – taip apie naujojo orkestro sezono komunikacijos idėją „Muzika Tavo svajonėms“ kalbėjo orkestro vadovas Stasys Pancekauskas. – Dabar esame pripratę prie vaizdinės kultūros ir retai susimąstome, kad klasikinė muzika yra universali meninė kalba, tinkanti išreikšti šiuolaikinio žmogaus patirtį, mintis ir jausmus.“

Naujasis Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro sezonas džiugins savo klausytojus simfoninės muzikos koncertais, žymiais solistais ir klasikiniu repertuaru, be kurio tiesiog neįsivaizduojamas simfoninio orkestro sezonas. Vilniaus kongresų rūmų scena ateinantį pusmetį sutrauks itin daug žymiausių Lietuvos atlikėjų. Čia koncertuos akordeono virtuozas Martynas Levickis, šiuo metu JAV gyvenantis vienas žymiausių šiuolaikinių lietuvių pianistų Andrius Žlabys, charizmatiškasis Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertmeisteris ir ansamblio „Giunter Percussion“ vadovas Pavelas Giunteris, Šveicarijoje gyvenanti smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė, ryškiausios jaunosios operos žvaigždės sopranas Asmik Grigorian ir mecosopranas Ieva Prudnikovaitė bei dar daug kitų tarptautinio pripažinimo sulaukusių vardų.

Ateinančiame pusmetyje orkestras pateiks koncertų kiekvieno klausytojo ausiai ir išskirtiniam, išlavintam muzikiniam skoniui: sudėtingus ir spalvingus simfoninius kūrinius keis kameriniai koncertai ir koncertai šeimai, bus ir šventinių renginių, skambės gražiausios operų arijos ir Kalėdinės giesmės. O didžiausiu sezono akcentu taps teatrines scenos šviesas pagaliau išvysianti Juliaus Juzeliūno opera „Žaidimas“.

Rugpjūčio 29 d. – spalio 3 d. ištikimiausiems savo gerbėjams Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras skelbia abonementų akciją – perkantiems bilietų į keletą orkestro koncertų taikoma iki 30 proc. nuolaida. Laimingiausieji akcijos dalyviai bus apdovanoti Lietuvos valstybinio orkestro rėmėjų bei partnerių įsteigtomis dovanomis. Per 27 metus orkestras ir jo rėmėjai bei partneriai pradžiugino daugiau nei 500 abonementų akcijos laimėtojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius