Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 05

Loreta Bartusevičiūtė: prieš didžiuosius koncertus Virgilijus Noreika išgyvena kūrybinį pakilimą

Jau rugsėjo 8 dieną koncertu Alytuje prasidės maestro Virgilijaus Noreikos atsisveikinimo su didžiąja scena šešių koncertų ciklas. Išskirtiniams renginiams jau aktyviai ruošiasi ne tik pakylėtas solistas, bet ir jo mokiniai Edmundas Seilius, Vaidas Vyšniauskas, Merūnas Vitulskis ir dar per šimtas muzikantų.
Virgilijus Noreika su žmona Loreta
Virgilijus Noreika su žmona Loreta / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiame koncerte dalyvaus tie, kurie jau gali labai gerai ir kuris dar gali neblogai dainuoti. Toks įdomus būrelis, – juokėsi V.Noreika, suskubęs pagirti virtuoziškai, anot jo, sudarytą būsimų koncertų programą. – Iš pradžių mes parodysime savo meistriškumą, kad esame aukščiausios klasės profesionalai, kuriais žiūrovai gali džiaugtis. Vėliau pereisime prie populiariosios itališkos muzikos. Antroje koncerto dalyje dainuosime ispanišką, prancūzišką, amerikietišką populiariąją muziką, o paskutiniąją koncerto dalį paskirsime lietuviškai muzikai.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virgilijaus Noreikos koncertinio turo Ačiū už meilę! pristatymas.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virgilijaus Noreikos koncertinio turo „Ačiū už meilę!“ pristatymas.

Koncertų dirigentas Vytautas Lukočius pabrėžė, kad specialiai šiam turui suburtas vienas geriausių orkestrų, kartu koncertuos gitaristas Tomas Varnagiris, trimitininkas Vytautas Grubliauskas, Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“, koncerto kūrinių aranžuotes sukūrė Rimantas Giedraitis ir Deivydas Zvonkus. 

„Po pirmosios repeticijos su orkestru, dirigentas V.Lukočius prisipažino, kad nors jis namuose turi tris vaikus – su mumis dirbti buvo sunkiau, – repeticijų paslaptis šypsodamasis išdavė M.Vitulskis. – Mes visi daug kalbame, juokiamės. Maestro dalijasi prisiminimais apie kiekvieną kūrinį – vien iš tų pasakojimų būtų galima parašyti knygą. Dirigentas išklauso visą istoriją, o tada jau pradedame dirbti.“

„Tenorai turi daug itališko kraujo: visi vienu metu kalba ir klauso“, – scenos partneriui pritarė ir V.Vyšniauskas.

„Na, iš tiesų po repeticijų pavargstu žiauriai, bet vienoje scenoje turėti keturis tenorus – šimtmečio įvykis“, – tikino būsimų koncertų dirigentas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virgilijaus Noreikos koncertinio turo Ačiū už meilę! pristatymas.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virgilijaus Noreikos koncertinio turo „Ačiū už meilę!“ pristatymas.

Visi dainininkai, nepaisydami įtemptų darbų grafikų, pasirodys visuose koncertuose Alytuje, Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje ir Panevėžyje.

„Nuvažiuoju į pilnas sales ir pajuntu, kad publika mane palaiko – už tai jai esu labai dėkingas“, – nuoširdžiai dėkojo V.Noreika, kuris, anot žmonos, dabar išgyvena emocinį pakilimą.

„Man nesunku būti tenoro žmona, nes jį gerai suprantu ir stengiuosi padėti gerai pasiruošti  didiesiems koncertams. Man malonu, kad jis išgyvena kūrybinį pakilimą, aktyviai ruošiasi, mokosi tekstus, yra geros nuotaikos. Ir man bus šventė klausytis tokių koncertų, – prisipažino Loreta Bartusevičiūtė-Noreikienė. – Gal atsisveikinimas su didžiąja scena skamba ir dramatiškai, bet aš pati su ja atsisveikinau ir manau, kad gražu padėti tašką ir pasakyti publikai „ačiū“. Bet ir po šių koncertų Virgilijus dainuos – jis be to negali gyventi.“

Pagrindiniai šešių didelių koncertų mecenatai įvardijami paprastai: „Visi Lietuvos žmonės“. Būtent pirkdami bilietus į didžiausiose šalies arenose vyksiančius renginius, klausytojai gali pagerbti vieną garsiausių Lietuvos dainininkų. Organizatoriai išdavė, kad kol kas pagal bilietų pirkimo aktyvumą išsiskiria kauniečiai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virgilijaus Noreikos koncertinio turo Ačiū už meilę! pristatymas.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Virgilijaus Noreikos koncertinio turo „Ačiū už meilę!“ pristatymas.

„Mūsų šalis labai maža, bet mes išsiauginame ne tik aukščiausios klasės krepšininkus, bet ir puikius tenorus. Jų nėra labai daug, todėl turime juos labai branginti. O galimybė vienoje scenoje pamatyti net keturis aukščiausio rango dainininkus pasitaiko itin retai – praėjusiame šimtmetyje tokios nebuvo. Todėl linkiu žmonėms susivokti ir nepraleisti tokių koncertų, kad nereikėtų gailėtis“, – užsidegusi publiką į koncertus kvietė E.Seiliaus žmona, solistė Kristina Zmailaitė.

Koncertai „Ačiū už meilę – Virgilijus Noreika“ vyks Alytaus sporto ir pramogų arenoje rugsėjo 8 d., Vilniaus „Siemens“ arenoje rugsėjo 21 d., Kauno „Žalgirio“ arenoje rugsėjo 30 d., Šiaulių pramogų arenoje spalio 13 d., Klaipėdos „Švyturio“ arenoje spalio 19 d. ir Panevėžio „Cido“ arenoje spalio 27 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius