-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 26

Lotynų Amerikos dienose skambės autentiški kolumbietiško folkloro ritmai

Specialiai Lotynų Amerikos kultūros dienoms pasaulio muzikos propoguotojai „Gera muzika gyvai“ į Lietuvą pakvietė Kolumbijos muzikos meistrą Antonio Rivas. Lotynų kultūros puošmena vadinami autentiški muzikos stiliai kumbija ir vajenatos (cumbia ir vallenatos) Karibų pakrantės šalyse populiarumu nenusileidžia lietuvių pamėgtai salsai.
Antonio Rivas
Antonio Rivas / Asmeninio archyvo nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad Antonio Rivas ir grupės koncerte skambės užburiančiai svajingi ir kartu žvalūs cumbia ir vallenatos ritmai. Akordeono meistras Antonio Rivas mokėsi iš geriausių šios srities Kolumbijos muzikantų.

„Antonio yra labai išprusęs, intelektualus muzikantas, puikiai reprezentuojantis šiuos žanrus. Jis leis pajausti tyrą ir su tikru energetiniu užtaisu Lotynų Amerikos muzikos skonį“ – teigė kolumbiečio tėvynainis muzikantas Jurgis Didžiulis.

Antonio yra labai išprusęs, intelektualus muzikantas, puikiai reprezentuojantis šiuos žanrus. Jis leis pajausti tyrą ir su tikru energetiniu užtaisu Lotynų Amerikos muzikos skonį, teigė kolumbiečio tėvynainis muzikantas Jurgis Didžiulis.

Anot Jurgio Didžiulio, „lietuviai labai menkai susipažinę su labai didelę įtaką Lotynų Amerikos muzikai padariusiais stiliais. Ypač didelės reikšmės turėjo vallenatos, kuris buvo pagrindinis žmonių pasilinksminimo būdas, kai dar nebuvo įrašų, grotuvų ir t.t.“.

Tuo tarpu „Geros muzikos gyvai„ vadovas Žilvinas Švarplys akcentuoja, kad koncertas bus unikali galimybė susipažinti su autentiška, pop kultūra neatmiešta Lotynų Amerikos muzika. „Specialiai „Lotynų Amerikos dienų“ organizatorių prašymu suradome grupę, kuri  padės geriau pažinti Kolumbijos kultūrą per autentišką garsą, ritmą ir bendrą atmosferą“ – sakė koncerto organizatorius.

Tiek cumbia, tiek vallenatos šaknys siekia kelių šimtmečių tradicijas, kurių ištakos susiformavo Vakarų Afrikoje. Kitapus vandenyno šie stiliai atsirado ispanų kolonistų dėka, jiems į Lotynų Ameriką atvežus vergų iš Afrikos. Čia, maišantis su vietos kultūra, formavosi saviti muzikos stiliai. Romantiškas ir švelnus cumbios pirmiausia tarnavo meilės prisipažinimams, tuo tarpu vallenatos atsirado skurdesniame – šiauriniame – šalies regione, kur žemdirbiai pasilinksminimui grodavo ir dainuodavo pirmiausia guacharaca, caja instrumentais, o vėliau ir akordeonu. 20 a. cumbia ir vallenatos tapo populiarūs įvairiuose socialiniuose sluoksniuose, o iš Europos atkeliavęs akordeonas įsitivirtino kaip pagrindinis cumbia instrumentinis ir vedantis skambesys.

Antonio Rivas pasirodymas Vilniuje, menų fabrike „Loftas“ – ketvirtadienį, spalio 27 dieną, 19val., bei Kaune, spalio 29 dieną, lofte „Gargaras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius