-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 29 /20:21

Magiškas dainininkės Lizzos Wright pasirodymas baigiamajame „Kaunas Jazz“ koncerte „Žalgirio“ arenoje užbūrė klausytojus

Iškeitę buvimą lauke vasariškai karštą sekmadienio pavakarę į koncertą „Žalgirio“ arenoje, nepasigailėjo. Baigiamąjį festivalio „Kaunas Jazz“ pasirodymą surengusi amerikietė dainininkė Lizza Wright užbūrė susirinkusią publiką, kuri muzikantų išprašė net dviejų bisų. Tai buvo paskutinis europinio turnė koncertas.
Lizza Wright
Lizza Wright / Aliaus Koroliovo nuotr.

Puikus aksominis vokalas ir aukščiausio lygio akomponuojanti grupė, kurią sudaro bosininkas Nicholas D'Amato, gitaristas Robinas Macatangay'us, klavišininkas Glennas Patscha ir būgnininkas Jonathonas Rixas, nuo pirmos dainos, kurią pradėjo vieni muzikantai, prie kurių vėliau prisijungė ir pati L.Wright, papirko susirinkusius. 32 metų dainininkės repertuare telpa ir džiazas, ir gospelas, ir ritmenbliuzas, ir soulas, ir popsas.

Papildyta 20.16 val.: Skoningumas, išbaigtumas, kuklumas, jokių bereikalingų detalių, blizgučių – tai galiojo ir scenos apipavidalinimui, ir muzikai. Muzikantai didelėje scenoje grojo lyg būtų jaukiame klube – išsidėstę vienas prieš kitą. Kantrūs atlikėjai taupiai grojo natas, siekdami ne atskleisti savo techninius gebėjimus, o žaisti komandai.

Lizz Wright, kurios vardą iki šio koncerto, tikėtina, žinojo tik nedidelė dalis susirinkusiųjų, tūkstantinę publiką nupirko nuoširdumu, nepriekaištingu atlikimu,  išieškotomis aranžuotėmis, melodingomis dainomis. Dauguma kompozicijų buvo lėto tempo, tačiau nenuobodžios.

„Kaunas Jazz“ organizatoriai išmintingai akustinėmis užuolaidomis atitvėrė areną per pusę, todėl didžiulė arenoje optiškai sumažėjo, tapo jaukesnė ir šiltesnė. Stebint L.Wright pasirodymą nejučiomis kilo mintis, kad galbūt „Žalgirio“ arena, kol VDU Didžioji salė remontuojama, būtų buvęs geresnis sprendimas nei nedidelė Kauno valstybinės filharmonijos salė.

Dar vienas puikus panašios muzikos gerbėjų laukiamas koncertas įvyks lapkritį. Į „Žalgirio“ areną atvyks gruzinų kilmės dainininkė Katie Melua.

Festivalio rengėjai skelbia, kad nedideliame Džordžijos valstijos miestelyje augusi būsimoji žvaigždė vaikystėje negalėjo klausytis populiariosios muzikos – to neleido jos tėvo pastoriaus ir motinos gospelų dainininkės religiniai įsitikinimai. Kai nuo mažens bažnyčioje dainavusi L.Wright pirmąsyk išgirdo džiazą, ji nusprendė, kad tai – tokia pati šventa muzika, kaip ir ta, kurią girdėdavo namie: „Dainavimo maniera ir skambesys – labai panašūs“. Kelio atgal nebebuvo - dainavimo studijas pasirinkusi atlikėja 2000-aisiais išgarsėjo kaip vokalo grupės „In The Spirit“ narė.

Po trejų metų ji išleido debiutinį albumą „Salt“ ir akimirksniu sulaukė kritikų bei publikos susidomėjimo. Susižavėję klausytojai ją lygino su skirtingomis atlikėjomis – nuo legendinės Ninos Simone iki Tracy Chapman ir tuo metu itin išpopuliarėjusios Norah Jones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius