-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 05

manoMUZIKA.lt: 2012 metais po septynerių metų tylos sugrįš grupė „Garbage“

Kultinė alternatyvaus roko grupė „Garbage“, prieš septynerius metus išleidusi paskutinį savo studijinį albumą, planuoja sugrįžimą į sceną. 2012 kolektyvas žada pristatyti naują albumą.
Grupė „Garbage“ ir jos lyderė Shirley Manson.
Grupė „Garbage“ ir jos lyderė Shirley Manson. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Garbage“

Kolektyvas, kurį sudaro škotė Shirley Manson, amerikiečiai Duke Eriksonas, Steve Markeris bei Butchas Vigo, susikūrė 1994-aisiais. Po metų pasirodęs jų debiutinis albumas tapo du kartus platinininiu, o 1998 išleisto disko „Version 2.0“ dėka kolektyvas buvo nominuotas dviem „Grammy“ apdovanojimams. Deja, tuomet sėkmė juos aplenkė, mat „geriausio roko albumo“ kategorijoje laimėjo Johnas Fogerty, o statulėlė už „geriausią metų albumą“ tąkart buvo įteikta Bobui Dylanui už įrašą „Time Out Of Mind“.

Šiuo metu Los Andžele grupė įrašinėja naują albumą ir žada dar šį mėnesį pristatyti pirmuosius kūrybos vaisius. Komentuodami naująjį įrašą „Garbage“ nariai teigė, jog metų metus užgniaužta ir mintyse nešiota muzika tarsi pati susirado būdus išlįsti į viešumą: neaiškios nuotrupos mobiliųjų telefonų atmintyje, iš pokalbių gimstantys dainų žodžiai bei kitos šiuolaikinės kompiuterinės technologijos netikėtai atvedė prie tikslo. „Kuriame įrašą, kupiną tokios muzikos, kurią mylime. O naujosios dainos buvo kur kas labiau įkvėptos to, ko negirdėjome ir pasigedome nei to, ką girdėjome aplink“. – užsienio žurnalistams atsikleidė kolektyvas.

Panašu, jog ir patys Shirley, Duke, Steve ir Butchas kur kas geriau sutaria vienas su kitu nei prieš išsiskyrimą. „Šį kartą kuriame tik po dvi savaites, o tuomet darome pertrauką. Nepaprastai sėkminga formulė. Toks būdas ne tik užtikrina ne tik kiekvienos sesijos produktyvumą, bet ir  leidžia saikingai mėgautis vienas kito draugija. Žinome, kad laiminga pabaiga tikrai egzistuoja“ – atvirauja  „Garbage“ lyderė Shirley Manson.

Šiandien portale manoMUZIKA.lt taip pat skaitykite:

 Apie ketinimus nutraukti veiklą vis garsiau kalba „Gorillaz“

Nemokamai išgirskite naujausią islandės Bjork albumą „Biophilia“

Nauji „Lord Huron“ kūrinio ir „Florence And The Machine“ dainos vaizdo klipai

rubrikoje „manoDAINA“ unikalus britų dueto „Peter And Kerry Kūrinys“

„manoBLOGE“ įrašas apie manoMUZIKOS ateitį, planus ir J. Viewz atsiųstą žinutę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius