Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 07

manoMUZIKA.lt: JAV instrumentalistas Andrew Birdas pristatė dokumentinį filmą

Andrew Birdas, garsėjantis neįtikėtinu smuiko valdymu, gebėjimais kurti muziką švilpaujant bei išsiskiriantis savo scenine apranga, išleido dokumentinį filmą apie savo ir lydinčios grupės gyvenimą koncertinio turo metu.
Andrew Birdas
Andrew Birdas / Asmeninio arch. nuotr.

Dar 2009-tųjų vasarą atlikėjas, kurio kūrybą muzikos kritikai sunkiai priskiria kuriam nors vienam žanrui, paprašė savo draugės režisierės amerikietės Xan Aranda užfiksuoti 165-tąjį – paskutinįjį – koncertą, turėjusį įvykti metus trukusio pasaulinio turo pabaigoje. Suderinus Andrew norus ir Xan vizijas, pradinė idėja pavirto į 80 minučių dokumentinę juostą apie atlikėjo koncertinio turo užkulisius, užfiksuotus gyvus pasirodymus, repeticijas ir t.t.

Andrew prisipažino nujautęs, jog po metus trukusio koncertinio turo jį lydėjusi grupė ir jis pats pasuks skirtingais keliais, todėl suskubo užfiksuoti svarbiausias akimirkas filme „Fever Year“ (liet. „Karšti metai“).

Juostoje galima išgirsti apie 10 Andrew kūrinių, tarp kurių ir naujausios dainos iš kitais metais pasirodysiančio albumo. Filme pasirodo ir kiti atlikėjai, su kuriais A.Birdas dalinosi scena turo metu: Martinas Doshas, Jeremy Ylvisakeris, Michaelis Lewisas bei Annie Clark, žinoma St. Vincent pseudonimu.

Dokumentinės juostos premjera įvyko praėjusį savaitgalį, Denverio filmų festivalio metu. Beje, atlikėjas pageidavo, jog šis filmas nebūtų išleistas DVD formatu ir nebūtų rodomas kino teatruose. Taigi, Andrew Birdo gerbėjams, trokštantiems sužinoti kur kas daugiau apie jo gyvenimą, teks apsilankyti viename iš filmų festivalių, kuriame bus rodoma ši juosta.

Siūlome pasižiūrėti oficialiai išplatintą dokumentinio filmo pristatomąjį klipą:

VIDEO: Official Trailer (2:45)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius