-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 16

manoMUZIKA.lt: Pažinkite Skandinavijos šalių muziką

Įprasta, kad muzikos pasaulio tendencijas ir naujas kryptis dažniausiai diktuoja šalys, turinčios ganėtinai didelę muzikos įrašų, koncertų, radijo stočių ir televizijos kanalų rinką ir senas su tuo susijusios veiklos tradicijas. Didžiosios Britanijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų įtaka šioje srityje milžiniška ir neginčijama, tačiau naujieji indie muzikos talentai iškyla anaiptol ne tik Jungtinėje Karalystėje ar JAV.
„When Saints Go Machine“ vokalistas Nikolajus Manuelis Vonsildas
„When Saints Go Machine“ vokalistas Nikolajus Manuelis Vonsildas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Muzika

Siūlome puikią progą susipažinti su Skandinavijos šalių muzika. Šiaurės šalių muzikos eksporto organizacija (NOMEX), atstovaujanti bei pristatanti pasauliui Norvegijos, Danijos, Švedijos, Suomijos ir Islandijos muzikos atlikėjus, jau dvejus metus vysto projektą, pavadinimu „Ja Ja Ja“. Projekto veikla – Šiaurės šalių muzikos populiarinimas internete ir Londono lounge bare „The Lexington“ organizuojami renginiai.

Šį lapkritį „Ja Ja Ja“ švenčia antrąjį gimtadienį ir ta proga dovanoja muzikinį rinkinį, kurį kiekvienas gali išgirsti internete ir parsisiųsti visiškai nemokamai. Rinktiniame albume savo muzika dalinasi vienas labiausiai džiuginančių pastarojo metų muzikinių atradimų – danų kvartetas „When Saints Go Machine“.

Tiesa, grupė nėra visiški naujokai – jų muzikavimo pradžią žymi 2007-ieji, tačiau debiutinis pilnas studijinis albumas „Konkylie“ pasirodė tik šių metų gegužę. Kūrinys „Kelly“ bei jo vaizdo klipas yra kritikų įvardintas kaip electro-pop darbas, nors patys vyrukai savo klausomoje muzikoje derina labai platų stilių spektrą: techno, house, jazz, neo-soul ir kt.

VIDEO: When Saints Go Machine - Kelly

Dar vienas ypatingo dėmesio vertas kolektyvas „Ja Ja Ja“ rinkinyje – „Young Dreams“. Šią kompaniją dar vargiai galima pavadinti grupe, mat projektą sudaro 12 spontaniškai susibūrusių muzikantų iš Norvegijos, o prisijungiančių ir paliekančių šią idėją skaičius nuolat kinta. Pirmiausia susipažinę Norvegijos miesto Bergeno baruose, muzikantai užsidarė rūsyje ir po poros mėnesių pristatė rezultatą – kūrinį „Young Dreams“.

VIDEO: Young Dreams - Young Dreams

Be šių, muzikos pasaulyje jau šiek tiek atpažįstamų vardų, Skandinavišką muziką pristatančiame albume atrasime Karin Park, „Niki & The Dove“, „Kira Kira“, „Arabrot“ ir daugelį kitų puikių naujų atlikėjų. Tai labai įdomus ir daug žadantis naujas Islandijos, Danijos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos muzikinis paveikslas.

Išgirsti šį muzikinį rinkinį ir rasti daugiau informacijos apie jį galite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius