Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 06

manoMUZIKA.lt: „Queen“ 40-mečio proga – specialus leidinys grupės gerbėjams

Šiemet būtų sukakę 40 metų legendinei britų roko grupei „Queen“. 1971-aisiais susikūręs „Queen“ kolektyvas tapo viena žinomiausių visų laikų muzikos grupių, padovanojusių daug išliekamąją vertę muzikos pasaulyje turinčių kūrinių, tarp kurių „Bohemian Rhapsody“, „We Are The Champions“, „Somebody To Love“ ir kiti.
Grupės „Queen“ nariai: gitaristas Brianas May, būgnininkas Rogeris Tayloras, gitaristas Johnas Deaconas (bosinė gitara), vokalistas Freddie Mercury
Grupės „Queen“ nariai: gitaristas Brianas May, būgnininkas Rogeris Tayloras, gitaristas Johnas Deaconas (bosinė gitara), vokalistas Freddie Mercury / „Scanpix“ nuotr.

Grupės vokalistas Freddie Mercury mirė 1991 metais nuo AIDS sukeltų komplikacijų. Dar šį mėnesį vienos įtakingiausių visų laikų roko grupių 40-mečio proga, bus išleista knyga „40 Years Of Queen“ (liet. „40 „Queen“ metų“). Tai oficiali grupės biografija, palaiminta likusio kolektyvo narių, kurią surašė muzikos žurnalistas Harry Doherty.

Knygoje pasakojama ir iliustruojama grupės istorija nuo kolektyvo susikūrimo iki paskutinės jo gyvavimo dienos. Visa grupės istorija apipinama unikaliais „Queen“ narių prisiminimais, niekur nepublikuotomis nuotraukomis, albumo viršelių iliustracijomis, atvirukais, senais plakatais, riboto tiražo įrašais, ranka rašytais dainų tekstais iš asmeninės kolekcijos ir t.t.

Knygos pasirodymo proga 64 metų grupės gitaristas Brianas May su užsienio žurnalistais dalinosi mintimis apie išėjusią muzikos ikoną.

Scanpix nuotr./Freddis Mercuris koncerto metu
„Scanpix“ nuotr./Freddis Mercuris koncerto metu

„Apie Mercury galvoju visą laiką. Tačiau visos mano mintys – labai pozityvios. Po kurio laiko pripratau ir susitaikiau, tačiau jo vis dar pasiilgstu. Visgi gyvenimas tęsiasi ir aš stengiuosi kaip išmanydamas nestovėti vietoje, – kalbėjo Brianas. – Šiuo atveju labai daug kas mums primena apie jį. Freddie Mercury visuomet išliks gyvas mūsų mintyse ir muzikoje. Kadangi jį pažinojau tikrai gerai, net neabejoju, jog jam idėja su naujai leidžiama mūsų knyga tikrai labai patiktų“.

Besidalindamas pamąstymais apie „Queen“ kūrybinę veiklą iki šių dienų, B.May neabejojo: „Jeigu Fredis būtų gyvas – tikrai vis dar grotumėme kartu. Jis niekada nesustodavo ir nepasiduodavo. Netgi gyvenimui artėjant prie pabaigos jis kas rytą kildavo iš lovos ir sakydavo: „Grokime. Nes noriu tai daryti iki pat nukritimo“.

Būtent taip ir buvo su grupe „Queen“ bei legendiniu jos lyderiu.“ Oficialiai knygą jau dabar galima užsisakyti iš amazon.com už kiek mažiau nei 80 Lt.

VIDEO: Queen - Somebody To Love

Muzikos portale manoMUZIKA.lt taip šiandien taip pat skaitykite:

„Miego muzikos“ genijai „Hammock“ ruošia naują EP.

„Feist“ apsilankė JAV vakaro laidje.

Mirė škotiško folko legenda Bertas Janschas.

Norvegų kilmės indie folk atlikėjos Ane Brun pasirodymas.

Naują iš 3000 fanų nuotraukų sukurtą vaizdo klipą pristatė britų indie roko grupė „The Vaccines“.

Rubrikoje „manoDAINA“ – puikus dueto „Slow Club“ darbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius