Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 14

Minint Vytauto Kernagio mirties metines, Šv.Kotrynos bažnyčioje skambės jo dainos

Aukštai pakilęs „Baltas paukštis“ nusileis kovo 15-ąją Šv. Kotrynos bažnyčioje, kur skambės ne tik ši, bet ir kitos mylimos, nepamirštamos maestro Vytauto Kernagio dainos.
Spaudos fotografų įamžintas Vytautas Kernagis
Spaudos fotografų įamžintas Vytautas Kernagis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Koncerte gėrėtis spalvinga maestro kūryba – poetišku švelnumu, nuoširdžiu valiūkiškumu ar satyriškai aštriu grotesku – kvies solistas Liudas Mikalauskas. Auksinį Lietuvos bosą, garsų ne tik balso grožiu, bet ir artistiškumu, lydės neįprastos sudėties – trys violončelės (grupės iniciatorius Giedrius Daunoravičius, Tomas Šatas, Domas Jakštas) ir kontrabosas (Dainius Rudvalis) – styginių kvartetas „Bass arco“.

Muzikantų paruošta programa žavi originaliomis aranžuotėmis bei gaiviu skambesiu, kuriame tarsi girdisi žmogaus sielos alsavimas. Pasak L. Mikalausko, toks ir buvo pagrindinis siekis: „Norėjome parengti ką nors išskirtinio, skatinančio išgirsti muziką savyje ir dalintis ja su kitais. Violončelė nuo seno siejama su žmogaus balsu, tad nėra įtikinamesnių instrumentų, derančių su vokalu bei gebančių taip virpinti sielos stygas, kaip mūsų pasirinktieji.“

„... jei šios dainelės patiks ne tik mažiesiems vaikeliams, bet ir jų tėveliams – būsiu laimingas. Rašydamas jas, galvojau tiek apie vienus, tiek apie kitus. Juk nėra negražu, nei gėda vėl trumpam pasijusti vaiku ir pažvelgti į viską lyg iš rasos lašo. Daug keistų ir netikėtų dalykų galima pamatyti...“, – šie V. Kernagio žodžiai – savotiškas koncerto moto ir tik nuo Jūsų priklausys ką jame pamatysite, atrasite, išgirsite...

Koncertas „Baltas paukštis“, skirtas Vytauto Kernagio atminimui, kuriame dalyvaus solistas Liudas Mikalauskas (bosas) ir styginių kvartetas „Bass arco“ – Giedrius Daunoravičius (violončelė), Tomas Šatas (violončelė), Domas Jakštas (violončelė), Dainius Rudvalis (kontrabosas), vyks kovo 15 dieną, 18 ir 20.30 valandomis Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus 30, Vilnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius