Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 11

Mirė JAV džiazo maestro Jamesas Mood

Džiazo improvizacijų meistras JAV saksofonistas Jamesas Moody, labiausiai žinomas dėl jo melodijos „Moody's Mood for Love“, mirė San Diege po dešimt mėnesių trukusios kovos su kasos vėžiu, būdamas 85 metų.
Jamesas Moody
Jamesas Moody / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Moody užgeso ketvirtadienį San Diego slaugos ligoninėje, į kurią jis buvo perkeltas anksčiau šią savaitę, atlikėjo žmona Linda Moody (Linda Mudi) nurodė savo svetainėje paskelbtame pranešime.

Jos žinutėje sakoma: „Jaučiuosi dėkinga už privilegiją būti šio nuostabaus vyro žmona beveik 22 metus. Labai daug pasimokiau iš šios nuostabiai maloningo, švelnaus žmogaus.“

J.Moody gimė Džordžijoje, o vaikystę praleido Naujajame Džersyje. Jis tapo vienu iš didžiųjų Amerikos džiazo atlikėjų ir grojo su Dizzy Gillespie, Lioneliu Hamptonu bei B.B.Kingu, taip pat buvo nominuotas keturiems prestižiniams „Grammy“ apdovanojimams.

Šio atlikėjo įrašus pradėta leisti 5–ojo dešimtmečio pabaigoje, kai jis grįžo atlikęs karinę tarnybą per Antrąjį pasaulinį karą. J.Moody kūrė ir įrašinėjo muziką iki pat šio šimtmečio pradžios.

Jis grojo alto ir tenoro saksofonu, taip pat fleita. Labiausiai žinoma šio atlikėjo melodija – „Moody's Mood for Love“, kuri yra populiarios 4–o dešimtmečio dainos „I'm in the Mood for Love“ improvizacija, tačiau jis iš viso įrašė per 60 albumų.

Vėliau J.Moody subūrė savo vardu pavadintą kvartetą, o 2007 metais Vašingtone įsikūręs Kennedy  centras skyrė jam „Gyvosios džiazo legendos“ apdovanojimą.

 Vieša J.Moody laidotuvių ceremonija vyks San Diege gruodžio 18 dieną. Daugiau informacijos galima rasti jo svetainėje www.jamesmoody.com. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius