-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 14

Muzikantas M.Stavaris: „Lotynų Amerika nuo seno garsėja sprogstamąja galia“

Ketvirtadienį išraiškingu dailininkės Fridos Kahlo ir rašytojos Žemaitės dialogu prasidėjęs Lotynų Amerikos kultūros festivalis kviečia ne tik į vakarienes, degustacijas, kino seansus, diskusijas, kūrybines dirbtuves, bet, kaip ir kasmet, pašokti.
Marius Stavaris
Marius Stavaris / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 15min kultūra

Pagrindinę festivalio dieną, šeštadienį, užbaigs už didžėjaus pulto stosiantis grupių „Verslo rizikos rezervas“ ir „Darbo džiaugsmai“ lyderis, kompozitorius (Vido Bareikio „Hamletas“), radijo laidų vedėjas Marius Stavaris. Nors save „In Latino“ publikai jis pristato kiek kitaip. Apie jo įvairiapusę veiklą ir ritmingus šeštadienio nakties planus – atsakymuose į festivalio klausimus.

Visa šeštadienio programa - ČIA.

– Mariau, kaip trimis žodžiais prisistatytumei festivalio „In Latino“ publikai?

– Latino muzikos konkistadoras!

– Kokie didžiausi daugiau nei 15 metų gyvuojančios grupės „Verslo rizikos rezervo“ pasiekimai?

– Ilgaamžiškumas, aukšta intelektinė temperatūra, neblėstantis optimizmas.

– Papasakok, prašau, trumpai apie projektą „Darbo džiaugsmai“? Ar vieno projekto pradžia yra kito pabaiga, ar vienu metu gali groti keliose grupėse?

– „Darbo džiaugsmų“ kolektyvą sudaro trys scenos ikonos – Stavaris, Burakas ir Rožė. Esame kuklūs kultūros cecho darbuotojai – siuvamosios ritmo mašinos, gitarinės šaltkalvystės ir bosinio konvejerio specialistai. Naujus ir klausytojų jau pamiltus hitus apdorojame aukštoje kūrybinėje temperatūroje, ataušiname gyvenimo druskos tirpale ir taip užgrūdiname amžinybei.

Muzika internete – ČIA.

– Galėtumei pacituoti keletą eilučių (iš savo kūrybos dainos), kurios šiuo momentu ateina į galvą?

– „Dviese, trise, keturiese, iš priekio ir iš galo, / Visaip mes mokam, nes Europoje gyvenam.“

– Kokią muziką groji „Neringos FM“ klausytojams?

„Neringai FM“ rengiu tiek gelminei etnomuzikai ir tautinei psichodelikai skirtas temines laidas-grynuoliuos, tiek ir eklektiškus koliažus, kur greta darniai skamba karaliaus Dovydo arfa ir Ganos lo-fi elektronika.

– Ar kuriant muziką, tau svarbu, kad pagal ją žmonės šoktų?

– Nesvarbu, bet jei šoka – malonu.

– 2008 m. bandei pranašauti didžėjinės kultūros ateitį, sakydamas, kad „susireikšminusių didžėjų laukia labai liūdna ateitis“, kad „jai jau galas“. Ar tavo manymu, tai išsipildė?

– Vis dar pildosi. Išliks tik nusižeminusieji – ne tie didžėjai, kurie sako, kad „groja“, bet tie, kurie tiesiog „spinina“.

– Kokios tavo sąsajos su Lotynų Amerika? Kodėl iš tavo grotuvo skamba lotyniški ritmai?

– Mano grpjaraštį sudaro muzika iš šešių žemynų, septynių kontinentų ir tūkstančio tarpžemyninių salelių, taigi nenuostabu, kad į šį beribį perteklių įsilieja ir Lotynų Amerikos ritmai.

– Ar Lotynų Amerikos muzikoje randi tą visuomenės kritiką, sarkastišką požiūri į aktualijas, ko taip gausu tavo paties kūryboje?

– Lotynų Amerika nuo seno garsėja sprogstamąja galia. Man ypač patinka, kad tokios grupės kaip „Bomba Estereo“, „Meridian Brothers“ ar „Mexican Institute of Sound“ šį sarkazmą įvelka į žaižaruojančią, spalvingą muzikinę formą.

– Ko tikėtis šeštadienio naktį „In Latino“ lankytojams?

– Sproginėjančios stereoamunicijos, gražiosios elektronikos ir, žinoma, Meksikos narkokartelio baronų pamėgtų melodijų.

Apie IN LATINO 2016

Spalio 13–16 d. Vilniuje 11-tą kartą vyks Lotynų Amerikos kultūros festivalis „In Latino“. Šiemet kino seansus, diskusijas, kūrybines dirbtuves, degustacijas ir vakarėlius jungs žymios Meksikos menininkės Fridos Kahlo įvaizdis, asmenybė ir kūryba.

Visą festivalio programą rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius