Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 09

Naujasis „GM Gyvai“ sezonas su world muzikos vedliais nuo Pietų Sibiro iki Vakarų Afrikos

„GM Gyvai“ jau spalio pabaigoje pradės naują muzikinį sezoną, kuriame per tris mėnesius pristatys keturias grupes iš įvairų pasaulio vietų. Šį sezoną spalio 30 d. Kaune ir spalio 31 d. Vilniuje atidarys Nigerio muzikantas Bombino, pristatysiantis unikalų muzikos žanrą – dykumų bliuzą.
Bombino
Bombino / Organizatorių nuotr.

Lapkričio 6-7 d. Lietuvoje svečiuosius rokeriai „Yat-Kha“ iš Tuvos Respublikos, lapkričio 30 d. ir gruodžio 1 d. Artimųjų Rytų muzika dalinsis svečiai iš Irano Kayhan Kalhor ir Ali Bahrami Fard, o prieš Kalėdas koncertinį ciklą uždarys jau trečią kartą mūsų šalyje besilankysiantis bliuzo atlikėjas Roland Tchakounte.

Šis sezonas kaip visuomet džiugins muzikos stilių įvairove, jame atlikėjai Lietuvos klausytojus supažindins su savo kraštų muzikinėmis tradicijomis, perteikiamomis kartu su roko, bliuzo bei meditacine muzika. Pirmiausiai įspūdingais gitaros solo ir jausmingomis dainomis dalinsis atlikėjas Bombino – jis yra laikomas jaunosios Sacharos muzikų kartos lyderiu bei prilyginamas tokioms žvaigždėms kaip Jimi Hendrix, John Lee Hooker ar Jimmy Page.

Grupė „Yat-Kha“ kerės šamanišku gerkliniu dainavimu, neįprastai derinamu su roko muzika ir Sibiro bei Centrinės Azijos muzikinėmis tradicijomis. Persų muziką reprezentuos vienos stipriausių bei kūrybingiausių Irano scenos asmenybių Kayhan Kalhor ir Ali Bahrami Fard, kurie grodami išskirtiniais, lietuviams mažai pažystamais instrumentais shah kaman bei santour leis pajusti kerinčią meditacinės muzikos galią. Galiausiai Roland Tchakounte nudžiugins savo giliu bei subtiliu bliuzu, atliekamu išlaikant afrikietiškas tradicijas ir dainuojant išskirtinumą suteikiančia gimtąja bamileke tarme.

Kviečiame apsilankyti „GM Gyvai“ koncertuose, nes atlikėjai prisipažįsta jau dabar laukiantys pasirodymų Lietuvoje, kuri vieniems kol kas yra svetima, o kitiems jau gana gerai pažįstama šalis. Spalio pabaigoje atvykstantis Bombino Lietuvoje anksčiau nėra buvęs, bet labai laukia susitikimo su mūsų publika: „Lietuvos žmonės iš mūsų gali tikėtis, kad drauge šokinėsime, šoksime ir prakaituosime – kartu turėsime gerą vakarėlį. Visuomet labai smagu mūsų gyvų pasirodymų anksčiau nemačiusią auditoriją supažindinti su savo muzika.“ O užsieniečiui išskirtines žinias apie Lietuvą pademonstravo grupės „Yat-Kha“ lyderis Albert Kuvezin, kuris interviu su „GM Gyvai“ metu papasakojo apie Lietuvos praeitį, paminėjo legenda tapusį lietuvišką televizorių „Šilelį“ bei išvardino didžiausius mūsų šalies šviesuolius: nuo M. K. Čiurlionio iki A. Sabonio.

Naujajame „GM Gyvai“ sezone didžioji dalis koncertų persikelia į Kauno dramos teatro ir Keistuolių teatro scenas, nes išskirtiniams atlikėjams ypatinga teatro aplinka suteikia visas galimybes atskleisti savo artistinius gebėjimus ir tikime, jog šios erdvės klausytojams padės geriau pajusti meninę muzikos galią. „GM Gyvai“ drauge su Kauno dramos teatru bei Keistuolių teatru, vertindami geros, kokybiškos muzikos bei kūrybinių erdvių svarbą, užmezgė glaudžius ryšius, pradėjo rengti bendrus projektus ir kviečia pasaulio muzikos klausytis teatro aplinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius