-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 09

Naujos muzikos idėjos nuo šiol sklis iš Vilniaus rotušės

Nuo 2006-ųjų gyvuojantis Gedimino Gelgoto stygininkų kolektyvas NI&Co gavo Vilniaus savivaldybės globą ir įsikėlė dirbti į Vilniaus rotušės patalpas. Čia dienomis sklindančius styginių muzikos garsus galima girdėti jau porą mėnesių. Iki šiol kolektyvas kūrybinę savo veiklą vykdė Gedimino prospekte veikusioje „Fluxus Ministerijoje“.
NI&CO ansamblis
NI&CO ansamblis / NI&CO archyvo nuotr.

„Nauja situacija įpareigoja, bet mes čia jaučiamės puikiai. Malonu būti įvertintam savam mieste, dėl to tikrai džiaugiamės ir už tai esame dėkingi“, – kalbėjo G.Gelgotas.

Vilniaus savivaldybės choro „Jauna muzika“ vadovo, kompozitoriaus ir dirigento Vaclovo Augustino nuomone, NI&Co pateikia tikrai naujų kūrybinių idėjų ir neturi jokių analogų lietuvių kultūroje. Dėl aukštos grojimo kokybės ir savo išskirtinių savybių Vokietijos kritikų 2011 m. NI&Co prilygintas pažangiausiems „Apple“ kompiuteriams, pastaraisiais metais ansamblis susilaukė svarbaus garsių muzikų – dirigento K.Jarvi bei kompozitoriaus T. Riley – palaikymo.

2012-aisiais ansamblis NI&Co čia ketina surengti daug ryškių pasirodymų, naujus metus pradės didžiuliu koncertu Nacionalinėje filharmonijoje jau sausio 25 dieną.

VIDEO: Gediminas Gelgotas - "What's Unrobotizable" / Ensemble NI&Co

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius