Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 23

Neįprastame orkestre muzika kuriama verpimo rateliais

Menininkė Laura Garbštienė kuria neįprastą orkestrą. Jo muzikantai – verpėjos, minančios močiučių verpimo ratelius. Menininkė sako, kad jai svarbus ne tik savitas ratelių skleidžiamas garsas. Gaivindama verpimo tradiciją L.Garbštienė siūlo greitą vartojimą keisti tvariuoju.
Verpėjų orkestras
Verpėjų orkestras / Stop kadras
Temos: 1 Muzika

L.Garbštienė pasakoja, kad Marcinkonių kaime augino kelias avis ir nutarė išsiaiškinti, koks vilnos kelias nuo plauko ant gyvūno iki megztinio, kurį dėvi. Išmoko verpti ir jau po metų pakvietė kaimynes į kūrybines dirbtuves – verpėjų orkestrą.

Menininkė teigia nesiekianti gaivinti etnokultūros tradicijų. Jai svarbus buvimas kartu ir pokalbiai apie vartotojišką gyvenseną. Neįprasto verpėjų orkestro dalyvės sako, kad į pirmuosius užsiėmimus atėjo vedamos smalsumo, o dabar suvokia, kad iš savo rankomis suverptos vilnos gali pačios susivyti siūlų, megzti.

Verpėjos nerepetuoja, kokiu ritmu, kaip verps. Todėl kiekvieną kartą L.Garbštienės rengiamo verpėjų orkestro muzika vis kitokia. Pradėjusi nuo dirbtuvių Marcinkonių kaime, menininkė performansus surengė ir Klaipėdoje, Anykščiuose, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius