Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 06

★★★☆☆ / OG Version „Bilietas į rojų“ – identiteto keliai tarp repo ir trapo

Prieš dvejus metus pristatęs albumą „Motyvacijos tikslai“ Dominykas Ježerys, žinomas sceniniu pseudonimu OG Version, muzikos klausytojams pasiūlė išskirtinį trap stiliaus albumą, kurio dainos vien „YouTube“ platformoje rinko milijonines peržiūras. Po kūrybinės tylos OG Version grįžta su naujais rimais ir ritmais albume „Bilietas į rojų“. Pažvelkime kiek atidžiau, ką šį kartą mums siūlo šis bene garsiausias trap stiliaus atlikėjas Lietuvoje. Ir į visą tai kviečiu pasinerti per subjektyvią klausytojo ausį.
OG Version
OG Version / 15min fotomontažas

Pradžioje reikėtų prisipažinti, kad nesu didelis trapo stiliaus mėgėjas. Tačiau nuo to pabėgti negali – XX amžiaus devintajame dešimtmetyje Jungtinėse Valstijose išpopuliarėjęs repo muzikos substilius dabar labai garsiai girdimas. Neaplenkia jis ir Lietuvos kūrėjų – trapo atstovų mūsų šalyje yra pakankamai daug, o tokio stiliaus muzikos perklausos ir milijoninės peržiūros „YouTube“ ir „Spotify“ rodo jo populiarumą. Tik neretai šio stiliaus muzika atrodo kaip kažkoks mažas svetimkūnis, nes tekstuose skamba eilės apie narkotikus.

Tačiau, tai savotiškas muzikinis protestas ir provokacija. O tokie protestai yra labai įdomūs.

„Flying Saucer Gang“, Proflame, West One, Furytto – gerai klausytojams žinomi vardai iš lietuviškojo trapo kiemo. Internetinių repo kovų ir gyvų improvizacinių akistatų, geriau žinomų kaip freestyle'as, gerbėjai turėtų būti įsiminę ir Wite Katt vardą, kuris visada pasižymi nenuspėjamais posūkiais tekstuose ir eksperimentavimu savo kūryboje – jis tai pat yra trapo pasaulio dalis, be to, žada ir naują albumą. Net ir tas pats Erkė, kuris giriamas dėl savo stiprių tekstų ir yra tikras repo atstovas, tokiuose muzikiniuose mūšiuose yra parodęs, kad suskambus atitinkamai muzikai gali įjungti ir trapo pavarą.

Asmeninio albumo nuotr./Dominykas Ježerys-OG Version
Asmeninio albumo nuotr./Dominykas Ježerys-OG Version

Bene garsiausias trapo kūrėjas Lietuvoje OG Version savo kūryboje mėgsta pabrėžti, kad būtent jis „prikėlė kultūrą“. Sunku pasakyti, kiek tame tiesos, nes narstant viso repo tekstus dauguma atlikėjų mėgsta pabrėžti, kad jie yra tikrieji scenos karaliai. Visgi sunku nesutikti, kad OG Version po garsiųjų skyrybų su „Flying Saucer Gang“ parodė, koks yra jo kaip kūrėjo potencialas. Tuomet pasirodęs albumas „Motyvacijos tikslai“ buvo tikrai išskirtinis.

O šį kartą pakalbėkime apie naują Dominyko Ježerio-OG Version albumą „Bilietas į rojų“, kuris muzikos klausytojų ausis pasiekė šį rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius