-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 29

Operos „Ernani“ repeticijas tęs kitas italų dirigentas

Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre statomos Giuseppe’s Verdi operos „Ernani“ dirigentą Giampaolą Bisanti keičia kitas italų dirigentas Gianluca Marciano. Su LNOBT trupe nuo liepos mėnesio dirbęs G. Bisanti savaitgalį Milane pateko į autoavariją ir patyrė traumą, dėl kurios šiuo metu negali diriguoti.
Dirigentas Gianluca Marciano.
Dirigentas Gianluca Marciano.

„Ernani“ repeticijų vairą perimantis jaunosios kartos italų dirigentas Gianluca Marciano specialybę įgijo gimtojoje Italijoje, o debiutavo 2007 m. Kroatijos nacionalinėje operoje Zagrebe. Nuo to laiko jis kasmet sulaukia vis daugiau pasiūlymų dirbti pasaulio teatruose. Šiuo metu jis yra Tbilisio valstybinio operos ir baleto teatro meno vadovas ir pagrindinis dirigentas, Beiruto Al Bustano festivalio meno vadovas ir pagrindinis kviestinis Pekino dramos, šokio ir operos orkestro dirigentas.

2011 m. pradėjęs dirbti Tbilisyje, G. Marciano paruošė kelis itin sėkmingus operų pastatymus, tarp kurių „Likimo galia“, „Kaimo garbė“, „Nabukas“, „Atila“, „Trubadūras“, „Aida“ ir „Mitridatė, Ponto karalius“. Jam teko bendradarbiauti su garsiais solistais Nino Surguladze, Nino Machaidze, Paata Burchuladze ir Lado Ataneli. Dirigento dėka labai pakilo profesinis orkestro lygis, kolektyvas ėmė rengti daugiau simfoninių koncertų ir pasirodymų su tokiomis vokalo žvaigždėmis, kaip Andrea Bocelli. 2011 m. lapkritį G. Marciano debiutavo Avery Fischerio salėje Linkolno centre drauge su Valstybinio baleto trupe ir Nina Ananiashvili.

Zagrebe G. Marciano dirigavo „Nabuką“, „Traviatą“, „Turandot“, „Karmen“, „Pelenę“ ir „Sevilijos kirpėją“. Jis taip pat yra užmezgęs glaudžius profesinius santykius su Minsko operos teatru („Sevilijos kirpėjas“, „Traviata“) ir Teatro Verdi Sassaryje. 2011 m. jis dirigavo „Traviatą“ Prahos valstybinėje operoje.

Didžiojoje Britanijoje G. Marciano daugiausiai dirba „Grange Park“ operoje: sukūrė itin pavykusį „Toskos“ pastatymą. Tarp ateities projektų – „Madam Baterflai“ Anglijos nacionalinėje operoje, A. Minghellos statytas spektaklis, kurį puikiai pažįstame ir Vilniuje. Taip pat dirigento laukia „Puritonai“, „Traviata“ ir Gala koncertas drauge su Simonu Keenlyside’u ir Bournemouth’o simfoniniu orkestru.

Pastaruoju metu jaunasis dirigentas dirba su keliais orkestrais; tarp svarbiausių – Anglijos kamerinis orkestras, su kuriuo G. Marciano atidarė 2011–2012 m. Londono sezoną Cadogano salėje, ir Libano filharmonijos orkestras, su kuriuo 2011 m. jis atliko Mahlerio simfoniją Nr. 1. Naujausi koncertai suteikė dirigentui galimybę dirbti su instrumentalistais Gautier Capuconu, Stevenu Isserliu, Khatia Buniatišvili, Sergejumi Krylovu, Nina Kotova ir Denisu Kožukinu.

Tarp dirigento ateities planų – kūrybiniai įsipareigojimai „Grange Park“ operai,  Longborough festivalio operai ir Al Butano festivaliui, kuriame G. Marciano diriguos G. F. Handelio „Radamistą“. Kiti projektai – W. A. Mozarto koncertų atlikimas Tbilisyje, „Traviata“ Minske, „Kaukių balius“ Lvove, trys koncertai su Azerbaidžano kameriniu orkestru Baku ir „Turandot“ Oviedo operoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius