Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 29

Operos vokalo gerbėjai Valdovų rūmuose rinkosi į Tarptautinį V.Noreikos dainininkų konkurso atidarymą

Valdovų rūmuose Vilniuje kviestinė publika rinkosi į III-ąjį Tarptautinį maestro Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso atidarymą. Po tarptautinės žiuri atrankų iš 200 dalyvių prestižiniame konkurse varžysis 51 jaunasis talentas iš 25 pasaulio valstybių, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Virgilijus Noreika
Virgilijus Noreika / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į jau trečiąjį tarptautinį solistų konkursą atvyko ir primabalerina, šviesaus atminimo maestro žmona Loreta Bartusevičiūtė ir sūnus Virgilijus Noreika. Iškilmingame vakare skambėjo ne tik klasikinės muzikos arijos, bet ir ypatingą vietą maestro repertuare užėmęs kūrinys „Švelnumas“.

Sveikindamas susirinkusius konkurso dalyvius ir svečius, Lietuvos respublikos kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius pasidžiaugė, kad pavyko ištesėti maestro Virgilijui Noreikai duotą pažadą – konkursas ne tik tapo tradicinis, bet su kiekvienais metais įgauna vis didesnį tarptautinį prestižą ir populiarumą.

Jame savo jėgas nori išbandyti vis daugiau jaunųjų talentų iš viso pasaulio. Viceministras apgailestavo, kad dėl karo Ukrainoje iš šios šalies į konkursą galėjo atvykti ne visi atranką įveikę dalyviai.

Šio tarptautinio konkurso sekretorius, operos dainininkas bei Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijos Muzikos fakulteto dekanas Deividas Staponkus pabrėžė, koks tai svarbus renginys Lietuvos muzikos bendruomenei. „Mes visi laukiame šios operos šventės“ – pridūrė jis.

Ir ypatingai šios šventės laukia patys konkursantai. „Skambaus balso, ramios širdies ir kūrybinio džiaugsmo stovint scenoje“ – sakė sveikinimo žodį tarusi žiuri narė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dainavimo katedros vedėja Asta Krikščiūnaitė.

III-jame Tarptautiniame Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso atidaryme koncertavo pirmojo konkurso nugalėtojas iš Ukrainos – tenoras Valentyn Dytiuk. Jam akompanavo pianistas Justas Čeponis.

Po Valdovų rūmuose įvykusių burtų traukimo, jau kovo 28-30 dienomis solistai varžysis pirmuosiuose konkurso turuose Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, o septyni geriausi atlikėjai jėgas išbandys konkurso finale balandžio 2 d. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre drauge su teatro simfoniniu orkestru, diriguojamu Modesto Pitrėno.

Konkurso nugalėtojų laukia 25 000 eurų prizinis fondas ir koncertiniai prizai įvairiose pasaulio koncertų salėse. Savo favoritą konkurso metu galės išsirinkti ir žiūrovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius