-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 02

Orkestras „Trimitas“ koncertavo didžiausiose Vokietijos pramogų arenose

Festivalis „Musikparade 2017“ vėl pakvietė Vokietijos žiūrovus gausiai rinktis į didžiausias šios šalies pramogų arenas pasižiūrėti įspūdingo pučiamųjų šou. Šis projektas – vienas sėkmingiausių koncertinių turų Europoje, kuriuose apsilanko šimtai tūkstančių šio žanro gerbėjų.
Finalas
Finalas / Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr.

Metų pradžioje šis muzikos paradas vyksta beveik visuose pagrindiniuose Vokietijos miestuose, o jo sėkmė glūdi žanrų įvairovėje: nuo tradicinio karinio orkestro su populiaria muzika iš kino filmų, folkloro, klasikos, džiazo iki šiuolaikinės roko ir pop muzikos, kurią atlieka viso pasaulio garsiausi orkestrai. Programą visuomet paįvairina solistai, ansambliai, šokėjai.

Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./„Trimito“ šou
Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./„Trimito“ šou

Dažniausiai į šį festivalį atrenkami septyni geriausi orkestrai iš įvairiausių šalių, kurie demonstruoja savo solinius pasirodymus žygiuodami, o po trijų renginio valandų visuomet būna bendras koncertas, kuriame visi orkestrai – apie 400 muzikantų, groja kartu, lydimi ugnies, lazerių ir fejerverkų šou. Festivalyje galima pamatyti unikalių kolektyvų, tokių kaip Italijos kalnų šauliai, kurie koncertuoja bėgdami, ar Nyderlandų orkestro, grojančio važiuojant dviračiais.

Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./Egzotiškiausi festivalio dalyviai
Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./Egzotiškiausi festivalio dalyviai

Lietuvą jau ne pirmą kartą renginyje atstovavo valstybinis pučiamųjų orkestras „Trimitas“. Jis jau dešimtą kartą dalyvavo „Musikparade 2017“ festivalyje ir sausio 27 d. koncertavo Dortmundo „Westfalenhalle“, sausio 28 d. Kelno „Lanxess arena“, o sausio 29 d. Hamburgo „Barclaycard arena“, kurios laikomos didžiausiomis pramogų arenomis Vokietijoje, talpinančiomis iki 20 tūkstančių žiūrovų.

Šiemet kartu su orkestru „Trimitas“ atvyko dar septyni orkestrai iš Škotijos, Moldavijos, Vokietijos, Ukrainos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų. Bendrame koncerte dalyvavo vokalistas Jens Sorensen, atlikdamas Franko Sinatros dainuotus kūrinius, puikiai imituodamas šį legendinį dainininką.

Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./Su dainininku Jens Sorensen
Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./Su dainininku Jens Sorensen
Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./Užkulisiuose po pasirodymo
Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./Užkulisiuose po pasirodymo

„Musikparade“ festivalyje pernai dainavęs atlikėjas Carlas Ellis, per praėjusias Šv. Kalėdas su orkestru „Trimitas“ atliko „Skrisk su manimi“ programą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje ir sulaukė didelio pasisekimo. Gastrolės orkestrui reikalingos, kaip šviežio oro gūsis – iš jų „Trimito“ muzikantai parsiveža gerų įspūdžių, o kolektyvo vadovai – idėjų naujiems projektams, kuriuos vėliau sėkmingai įgyvendina.

„Musikparade“ tikrai įspūdinga pučiamųjų instrumentų orkestrų šventė, kupina muzikos ir naujausių technologijų šou. Pasižyminti skirtingų šalių koloritu, nuolatos pulsuojančia pakilia publikos emocija ir lydima geros nuotaikos, nubraukianti tarp tautų bet kokias sienas, kviečianti vienytis ir kurti...“, – sakė „Trimitas“ vyriausiasis dirigentas Ugnius Vaiginis.

Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./Elbes filharmonija Hamburge
Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./Elbes filharmonija Hamburge

Pasak Hamburgo lietuvių bendruomenės atstovės spaudai Evelinos Kislych-Šochienės, lietuvių pasirodymas sulaukė didžiulio susidomėjimo. Be to, sugraudino lietuvius:

„Hamburgas susigraudino. Jo padangėje pasirodė tyros ir muzikalios lietuvių širdys. Nepavargusios, o vis dar spinduliuojančios ta artima lietuviška meile. Jos svetimoje šalyje išties stinga. Juk svetimas niekada netaps savu. Galima tik susidraugauti, bet vargu, ar tapti artimais. Šiandien muzikos paradas. Daug skirtingų kalbų, minčių. Su vienomis tavosios susitinka, su kitomis – susikerta. Nepažintas Hamburgas. Taip ir likęs tik nepažintu Vokietijos uostamiesčiu greitai, paradiškai prabėgtas. O čia juk išties yra ką pamatyti – be laivų ir statomų lėktuvų, laukia naujoji Elbės filharmonija. Laukia ir lietuvių, tačiau ne šį kartą, ne šiandien... Linkiu „Trimitui“ visuomet gyventi šokio ir džiazo ritmu. Niekada nenustokite svajoti ir keliauti! Baigiu rašyti tamsoje, stebint Jūsų pasirodymą! Viską darykite su drąsa ir su meile muzikai, nes tai jūsų gyvenimas!“.

Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./„Trimito“ muzikantai Kelne
Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./„Trimito“ muzikantai Kelne
Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./„Trimito“ šokėjos su škotiška atributika
Pučiamųjų orkestro „Trimitas“ nuotr./„Trimito“ šokėjos su škotiška atributika

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius