-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 31

Paskutinis „Muzikuojančio kelto“ reisas: ant denio – L.Kalpokaitė

Festivalį „Muzikuojantis keltas” rugpjūčio 4 dieną vainikuos teatro ir kino aktorės, dainininkės Larisos Kalpokaitės, romansų vakaras, kurio metu skambės truputį sentimentalūs, truputį ironiški, bet visada nuoširdūs lietuviški ir rusiški populiariosios klasikinės bei šiuolaikinės muzikos kūriniai, kurių dalis – iš visiems puikiai žinomų kino filmų. Jai talkins pianistas Daumantas Slipkus.
Larisa Kalpokaitė
Larisa Kalpokaitė / Organizatorių nuotr.

„Mano atliekamų kūrinių žanras demokratiškas ir pritampantis prie įvairių erdvių. Tačiau koncertuoti kelte man yra kažkas ypatingo: uostas, marios, žuvėdros, vėjas, pušys, miesto vaizdai... Visa tai sukuria ypatingą atmosferą, kurioje atliekami romansai puikiai dera. Žinoma, daug kas priklauso nuo atlikėjo – kaip sugebėsi išlaikyti žmonių dėmesį, tačiau natūralu, kad dalis žmonių nori ne tik dalyvauti koncerte, bet ir pasigrožėti vaizdais“, – pasakojo jau trečią kartą festivalyje dalyvausianti atlikėja.

„Mano atliekamas muzikos žanras netelpa į rėmus „populiaru“ ar „įdomu“. Romansus pavadinčiau labai asmenišku žanru, kuriam reikalinga dainininko patirtis, talentas, vokalinės galimybės. Atliekant tokią muziką didžiausias iššūkis yra „paimti“ klausytoją”, – apie atlikimo subtilybes atviravo L.Kalpokaitė. Daugiausia laiko teatre ir kine praleidžianti atlikėja prisipažino, jog muzika jai yra intymus pokalbis su klausytoju.

Vakaro programoje „Tyli, bežode mano laisve…“ skambės populiarūs ir mažiau žinomi „sidabro amžiaus“ rusų romansai, tarp jų kompozitorių N.Širiajevo, N.Zubovo, P.Bulachovo, B.Abazo, A.N.Vertinskio, V.J.Radomskio-Kolčiak kūriniai. Programą paįvairins Larisos Kalpokaitės skaitomų A.Bloko, K.Balmonto, S.Jesenino, J.Baltrušaičio, A.Bielo, O.Mandelštamo, A.Achmatovos eilėraščių įrašai.

„Ateina akimirka, kai negali laikyti savyje to, kas per daugybę metų kaupėsi. Tiesiog turi tai atiduoti … Mano karjera jau eina vakarop, o muzika man yra galimybė pasakyti tai, ko nespėjau per visą gyvenimą scenoje. Man tai yra labai svarbu“, – atskleidė atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius