-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 28

Perkusijų festivalis kviečia į pasaulinę premjerą

Jau 14-ąjį kartą pavasarį Ukmergėje žadins perkusijų garsai. Vėl didžiąsias kovo šventes pasitiksime koncertuose, klausydami pasaulinio garso muzikantų ir jų atliekamų kūrinių. Apie artėjantį Tarptautinį perkusinės muzikos festivalį „Percussion Ukmergė 2018“ kalbamės su jo meno vadovu, Latvijos Nacionalinio simfoninio orkestro mušamųjų grupės koncertmeisteriu, Latvijos Muzikos akademijos profesoriumi Edgaru Saksonu.
Chizhik Jazz Quartet
Chizhik Jazz Quartet

Festivalis prasidės Ukmergės kultūros centre kovo 8-ąją koncertu moterims. Jį pradės jaunų latvių grupė „Perpetuum Ritmico“. Jie prieš du metus tapo šio festivalio metu vykusio konkurso nugalėtojais. Nuo tada jie pradėjo groti kartu ir po konkurso sukūrė ansamblį, kuris jau tapo „labai rimta ne vien tik Latvijoje grojančia grupe“.

Antroje šio koncerto dalyje festivalio žiūrovai pirmą kartą susitiks su „Chizhik-Jazz-Quartet“ iš Rusijos ir jo lyderiu – vibrofonistu ir kompozitoriumi Aleksejumi Čižiku. Ši grupė atlieka klasikinius džiazo ir aranžuotus kūrinius. Fortepijono, kontraboso, būgnų ir solo skambančio vibrofono garsai nauju skambesiu nuspalvins gerai žinomus kūrinius.

Edgars Saksons
Edgars Saksons

Šiais metais festivalis iš miesto keliasi į rajoną. Deltuvos kultūros namuose pirmą kartą skambės perkusijų muzika. Čia kovo 9 dieną gros svečiai iš Latvijos „Perpetuum Ritmico“ .

Kovo 10 dieną perkusinės muzikos gerbėjai rinksis Taujėnų dvare. Čia, kaip ir kasmet, rengiamas Draugų koncertas, kuriame gros patys žymiausi festivalio dalyviai – „Giunter Percussion“ (Lietuva), Adelaide Ferriere (Prancūzija), Aleksejus Čižikas (Rusija), „Perpetuum Ritmico“ (Latvija). Šiame, jau tradicija tapusiame koncerte, žiūrovams pateikiami įvairūs siurprizai, perkusininkų atliekama muzika suskamba kitaip ir žiūrovus sužavi savo galimybėmis bei nustebina netikėtumais.

Perpetuum Ritmico
Perpetuum Ritmico

Uždarymo koncertui festivalis vėl persikels į Ukmergės kultūros centrą. Čia kovo 11 dieną vyksiančiame iškilmingame festivalio uždarymo koncerte, kuris skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai ir Atkurtos Lietuvos 100-mečiui paminėti, gros Latvijos kamerinis orkestras, viešnia iš Prancūzijos Adelaide Ferriere, jau gerai festivalio žiūrovams žinomi atlikėjai – Pavel Giunter, Sigitas Gailius, festivalio meno vadovas Edgars Saksons ir pianistas Martins Zilberts iš Latvijos. Orkestrui diriguos festivalio svečias iš Maltos – dirigentas Brian Schembri.

Brian Schembri
Brian Schembri

O Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo dienos minėjime prie paminklo „Lituania Restituta“ kovo 11 d. 12 val. marširuos ritmo grupė „Aukštyn“ ir gros latvių perkusijos ansamblis „Perpetuum Ritmico“.

Pasakodamas apie dalyvius meno vadovas užsiminė, kad pirmą kartą į festivalį atvyksta jauna perkusininkė iš Prancūzijos Adelaide Ferriere. Ši muzikantė yra kylanti Prancūzijos žvaigždė, kuri jau turi pripažinimą pasaulyje.

Adelaide
Adelaide

Atkurtos Lietuvos 100-mečio proga festivalio žiūrovams gros Latvijos kamerinis orkestras iš Rygos. Jam diriguos Brian Schembri iš Maltos. Šis dirigentas Lietuvos publikai jau žinomas. Prieš du metus jis dirigavo Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui, su kuriuo solo partijas mušamiesiems atliko Edgars Saksons ir Pavelas Giunteris. Tada buvo atliekamas XX a. amerikiečių kompozitoriaus Philipo Glasso kūrinys – koncertas-fantazija dviem timpanistams ir orkestrui.

Jau įprasta, kad Ukmergėje, festivalio metu įvyksta kūrinių premjeros. Ne išimtis ir šie metai. Kovo 11 d. festivalio uždarymo koncerto metu pirmą kartą pasaulyje bus atliktas Maltos kompozitoriaus Carlo Fiorini kūrinys styginių orkestrui ir mušamiesiems „Pentimenti“.

Visus festivalio koncertus ves muzikologas Darius Užkuraitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius