Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 10

Po atviru dangumi – abejingų nepaliekantis instrumentinis ansamblis „Subtilu-Z“

Rugpjūčio 12 ir 26 dienomis į „Kristupo piknikus“ kviečia instrumentinės muzikos grupė „Subtilu-Z“: Laurynas Vaitkus (tenorinė birbynė), Dmitrijs Michailovs (akordeonas), Povilas Velikis (akordeonas) ir Vytautas Švažas (perkusija).
Grupė „Subtilu-Z“
Grupė „Subtilu-Z“ / Kristupo vasaros festivalio nuotr.

Nestandartinės sudėties ansamblis koncertų sales tarsi užgriuvo visa savo jaunatviška jėga. Aukšto lygio atlikėjai muzikuoja lanksčiai, gyvai ir nuotaikingai. O kokias lietuvių liaudies instrumento – tenorinės birbynės – galimybes demonstruoja Laurynas Vaitkus, sunku žodžiais nusakyti. Grupės narių artistiškumas, darnus įkvėpimas kūrinių pradžioje, greita reakcija bei polėkis nepalieka abejingų.

„Kaip kad pirštai slysta akordeono klavišais, kaip kad lūpos liečia birbynės kaklą, kaip kad aidas vaitoja ir šūkčioja būgno ertmėje – taip mūsų muzika lies ir glamonės Jus: tai švelniai per nugarą, iki šiurpuliukų, tai kankinančiai svaigiai per širdį“, – sako Povilas Velikis. Tad kas tie kerintys ir svaiginantys jaunieji muzikos magai?

Tai – 2005 metais susibūrusioje grupėje grojantys Lietuvos muzikos ir teatro akademijos  magistrantai – Laurynas, Dmitrijs, Povilas – ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto Kelių ir geležinkelių inžineriją baigęs Vytautas, pradėjęs muzikuoti nuo tada, kai sumeistravo savo pirmąjį būgną. Nors muzika ir inžinerija, atrodo, tarpusavyje nederantys dalykai, bet Vytautas ir toliau laisvalaikiu tebegamina būgnus bei kitus muzikos instrumentus, kuriems suskaičiuoti jau nepakanka pirštų.

Nors jaunatviškas kolektyvas dar ieško savęs, eksperimentuoja, kuria improvizacinę muziką, įsiterpiančią tarp klasikos ir džiazo, bet savo originalumu jau atkreipė į save dėmesį Lietuvoje bei užsienyje: 2008 m. XVIII tarptautiniame akordeonistų konkurse „Citta di Lanciano“ (Italija) laimėjo I vietą; 2009 m. - viename prestižiškiausių akordeono muzikos konkursų – „Citta di Castelfidardo” (Italija) ansamblių kategorijoje – III vietą; 2011 m. tarptautiniame  akordeonistų konkurse „Vilnius 2011“ ansamblių kategorijoje – I vietą. Tais pačiais metais „Subtilu-Z“ tapo „Auksinio disko 2011“  naujai įsteigto Publikos simpatijų prizo laureatu.

O ko gi galima tikėtis jų koncertuose? Betarpiško bendravimo su publika, smagių, įmantrių ritmų, naujų muzikinių idėjų. Nupasakoti jų atlikimo ar kūrybos stiliaus neįmanoma, ansamblį būtinai reikia išgirsti. Vaikinai savo muziką skiria žmogui – muzikos gurmanui, kuris nuolat ieško naujo muzikinio skambesio, kuriam norisi panardinti savo sielą į gyvą garsą.

„Subtilu-Z“ – tai nuolatinis ieškojimas, kūryba, komponavimas. Tai nepaliaujamas kelias į Jus. Subtiliai ir iš visos širdies.

Instrumentinio ansamblio „Subtilu-Z“ koncertas „Nežinomasis „Z“ vyks rugpjūčio 12 dieną, 19 val. VU Botanikos sode, o rugpjūčio 26 dieną 17 val. – Šešuolėlių dvare. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius