-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 08

Polio Moriat orkestro muzikantus gąsdina lietuviškos orų prognozės

Jau šį penktadienį, gruodžio 10 d., „Siemens“ arenoje pasirodysiantis „Le Grand Orchestre“ nerimauja dėl lietuviškų orų.
Polis Moriat ir orkestras „Le Grand Orchestre“
Polis Moriat ir orkestras „Le Grand Orchestre“ / REXUS nuotr.
Temos: 1 Muzika

Orkestro vadybininkė M.Morchain susirūpinusi orkestro kelione Pabaltijo šalyse: „Orai Prancūzijoje dar yra geri. Tačiau naujienos apie sniegą, pūgas, šalčius ir uždaromus oro uostus nedžiugina. Stebime kokie orai bus Lietuvoje, tikiuosi mūsų neužklups baisūs šalčiai. Organizatoriai pasirūpino kelione dieną prieš koncertą, kad būtume tikri, jog nebus nesklandumų.“

Speciali „Le Grand Orchestre“ programa HOMMAGE DE Paul Mauriat džiugins visos Lietuvos melomanus. Bilietai tirpsta kaip pavasarinis sniegas, organizatoriai stengiasi, kad visi norintys galėtų pamatyti orkestro pasirodymą.

Kiekvienam žinomos melodijos, kurios atpažįstamos jau nuo pirmųjų garsų, skambės koncerto vakarą. Tai garsioji „Love Is Blue“, „Alouette“ (melodija iš laidos „Gyvūnijos pasaulyje“) ir žinoma „Chariot“ (vėliau gavusi pavadinimą „I Will Follow Him“).

Žymus prancūzų dirigentas, garsaus estradinio orkestro „Le Grand Orchestre“ vadovas Polis Moriat gimė 1925 m. Marselyje, kur užaugo ir ilgus metus dirbo su orkestru. 1950 m. gastroliavo kartu su Charles Aznavour ir Maurice Chevalier. Vėliau glaudžiai dirbo su Charles Aznavour, kuriam parašė 135 aranžuotes. Taip pat bendradarbiavo su dainininke Mireille Mathieu.

Pasaulinę šlovę kompozitoriui 1968 metais atnešė jo kūrinys „Love is Blue“, kuris išsilaikė Prancūzijos topuose 5 savaites ir tapo pirmąja instrumentine melodija taip ilgai išbuvusia topuose nuo 1962 m.

Polis Moriat turi vieną didžiausių įrašų katalogų, kuris apima daugiau kaip 1000 pavadinimų. Per savo aktyvų koncertavimo periodą išleido 126 diskus, pardavė per 40 milijonų albumų visame pasaulyje ir įvertintas prestižiniu Prancūzijos įrašų industrijos MIDEN „Gran Prix“ apdovanojimu.
Polis Moriat mirė 2006 m. lapkričio 3 d. Prancūzijoje.

Orkestras po Maestro mirties savo veiklos nenutraukė. Toliau puoselėja muzikinį Polio Moriat palikimą, daug koncertuoja užsienyje. Orkestro vadovu šiuo metu yra Polio Moriat mokinys, dirigentas, Jean-Jacques Justafré.

Bilietais prekiauja TIKETA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius