Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 18

„Positivus 2015“ festivalio naktį publiką į ekstazę pakylėjo „Placebo“

Šiąnakt Latvijoje, didžiąją festivalio „Positivus 2015“ sceną užkariavo gerai pasaulyje žinoma alternatyvaus roko grupė – „Placebo“. Jų pasirodymas vainikavo pirmosios festivalio dienos programą.
Grupė „Placebo“ / Festivalis „Positivus 2015“ / Pauliaus Krampo nuotr.
Grupė „Placebo“ / Festivalis „Positivus 2015“ / Pauliaus Krampo nuotr.

Prieš daugiau nei 20-metį Jungtinėje Karalystėje susikūrusi grupė 1996 m. išleido debiutinį albumą pavadinimu „Placebo“, kuris tapo 5-uoju pagal populiarumą albumu šalyje.

Tiesa, pirmasis grupės pavadinimas buvo „Ashtray Heart“, tačiau sekdami 1990-tųjų mada, pagal kurią to meto grupės save pasivadindavo vaistų pavadinimais, jie save persivadino į „Placebo“ – vieninteliu vaistu ar narkotiku, kuris nesukelia jokio efekto.

Kadangi keli grupės nariai dalį savo gyvenimo praleido Beneliukso šalyse, kolektyvo muzikoje randama tiek britiškų, tiek frankofoniškų motyvų. Tai ypač atsispindi jų tekstuose, kuomet vienoje dainoje yra supinami kelių kalbų motyvai.

VIDEO: PLACEBO - Protege Moi

Festivalio „Positivus“ organizatorių teigimu, šios grupės dalyvavimas renginyje – išskirtinis, kadangi tokio masto muzikantus prisikviesti į festivalius yra sunku, ir tai yra didžiulis šių metų „Positivus“ laimėjimas.

Keletas įdomių faktų apie „Placebo“:

  • Grupę atrado ir išpopuliarino žymus muzikantas Davidas Bowie's, kuris buvo labai sužavėtas jų pasirodymu ir teigė, jog tai yra pati talentingiausia grupė, kurią jis buvo matęs pastaraisias metais. D.Bowie's pasikvietė „Placebo“ koncertuoti savo turuose, kartu jie yra įrašę duetą „Without You I am Nothing“;

  • Grupė pasirodė filme „Velvet Goldmine“ (1998);

  • „Placebo“ juokauja, jog 50 proc. grupės narių – homoseksualai, nes vienas narys yra gėjus, kitas biseksualus, o trečiasis – heteroseksualus;

  • Vieno pasirodymo metu „Placebo“ nariai susikivirčijo su grupės „Limp Bizkit“ nariais, kadangi jų vokalistas Fredas Durstas savo koncerto metu publikai rėkė „Placebo užknisa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius