-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 20

Prasideda vienuoliktasis Dainuojamosios poezijos svetainės sezonas

Nuo 2001 metų Vilniaus mokytojų namuose veikianti Dainuojamosios poezijos svetainė rugsėjo 23 d. 18 val. pradeda savo naują, jau vienuoliktąjį sezoną
Į Vilniaus mokytojų namus grįžta dainuojamoji poezija.
Į Vilniaus mokytojų namus grįžta dainuojamoji poezija. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Poezija

Nuo šiol šio žanro mylėtojai kartą per mėnesį svetainės koncertuose turės galimybę išgirsti jaunuosius bardus. Kartą per ketvirtį Šv. Kotrynos bažyčioje vyks jungtiniai dainuojamosios poezijos koncertai, kuriuose pasirodys tiek žinomi atlikėjai, tiek perspektyvus šio žanro jaunimas. Mokytojų namuose būsimuose koncertuose savo poeziją skaitys ir jaunieji poetai. Taip šių koncertų organizatoriai siekia glaudesnio jaunųjų dainuojamosios poezijos atlikėjų bendradarbiavimo su savo bendraamžiais literatais, kad pastarųjų tekstuose atsirastų daugiau bardiško repertuaro.

Sezono pradžios koncerte dalyvaus Gytis Ambrazevičius, Juozapas Liaugaudas, Vygantas Šimkus bei poetas Tomas Taškauskas.

G.Ambrazevičius praeitais metais buvo pripažintas geriausiu Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ naktinėtoju. Tai lyriškasis Vilniaus dainius (nors gimęs Sūduvoje), gebantis publiką pavergti tiek žodžiu, tiek įtaigiu akių žvilgsniu.

J.Liaugaudas daugeliui žinomas iš televizijos laidų, kuriose daugiausia savaip interpretavo Vytauto Kernagio dainas. Tačiau jo kūrybos kuprinė pilna savų, autentiškų kūrinių. Juozapas ištikimas lietuviškos dainuojamosios poezijos tradicijai, tačiau į ją įpinantis savo jaunatviško žavesio.

V.Šimkus, tik šiemet baigęs vidurinę mokyklą, ieško savo, kaip atlikėjo ir kūrėjo, kelio. Jo muzikinė teksto interpretacija yra savita, įsimenanti, plastiška.

Poetas Tomas Taškauskas, kuris pirmąjame naujo sezono Dainuojamosios poezijos svetainės koncerte skaitys poeziją, vėliau – ves šiuos renginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius