-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 16

Prasidėjo bardų festivalis „Tai – aš“

Šeštadienį įprastą Vilniaus traukinių stoties šurmulį sudrumstė gitaros skambesys – su dainomis į Trakus išdundėjo bardų vagonas, skelbiantis Vilniaus mokytojų namų jau devintus metus rengiamo Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ pradžią.
Pradidėjo bardų festivalis „Tai – aš“
Pradidėjo bardų festivalis „Tai – aš“ / Festivalio organizatorių nuotr.

Saulėtą rudens dieną į Trakus išsiruošę traukinio keleiviai bardų palydą sutiko su šypsenomis ir negailėjo aplodismentų. „Tai – labai maloni staigmena. Su muzika keliauti daug smagiau!“ – vienbalsiai nusprendė Žilvinas ir Karolina, šeštadienio popietę planavę pasivaikštinėti prie Galvės ežero.

Nors paskutiniajame traukinio vagone, kuriame suskambo dainių gitaros, buvo įsitaisiusios net kelios šeimos su vaikučiais, joms muzikinė kelionė taip pat neprailgo – mažieji smagiai lingavo ir smalsiai stebėjo keistus pakeleivius, tad ir tėveliai atrodė patenkinti. „Nežinojome, kad keliausime su muzikantais, bet mergaitėms tai labai patinka“, – džiaugėsi Greta, trejų metukų Kamilės ir antrojo gimtadienio dar laukiančios Evelinos mama.

Kasmet, važiuodamas muzikuojančiu traukiniu, festivalio vadovas Juozas Žitkauskas sakė prisimenantis vaikystės filmus: „Akyse tarsi matau judantį vagoną su medinėmis sėdynėmis, ant kurių – gitaromis brazdenanti smagi kompanija. Šiandien pats sėdžiu vagone tarp grojančių bardų, o devintus metus organizuodamas tarptautinį dainuojamosios poezijos festivalį, kaip tas traukinio mašinistas gyvenu amžiname judėjime, – juokavo traukinyje užkalbintas J.Žitkauskas. – Esu laimingas, kad vieni pirmųjų festivalio svečių – amerikiečiai David Tamulevich ir Michael Hough, vos perskridę Atlantą, po 9 valandų varginančio skrydžio, tiesiai iš oro uosto įšoko į bardų vagoną. Jie degė noru kuo greičiau prisijungti prie festivalio šeimynos“, – sakė jis.

Patiems amerikiečiams didžiausią įspūdį paliko koncerto vieta – atlikdami savo kūrinius „Apvalaus stalo klubo“ Vyno Lounge atlikėjai tiesiai prieš save visą laiką matė saulės spindulių nutviekstos Trakų pilies ir mirguliuojančio Galvės ežero peizažą. „Tai – gražiausia vieta, kurioje mums yra tekę koncertuoti! Vaizdas tiesiog stulbinantis! Likome be žado!“ – komplimentų Trakams negailėjo David ir Michael. Senelių gimtinėje pirmą kartą besilankantis D.Tamulevich nepraleido progos nupaveiksluoti kiekvieną įdomesnį Trakų namelį ar gamtos kampelį. Jau trisdešimt septynerius metus muzikos srityje dirbantis atlikėjas pastebėjo ir augantį paties festivalio populiarumą – pasak jo, „Tai – aš“ tampa vis labiau žinomas visame pasaulyje.

Po koncerto, užkandę kibinų ir pasivaikščioję po Trakų pilį, amerikiečių duetas „Muztard‘s retreat“, prancūzų bardas Philippe Granger, Gytis Ambrazevičius bei grupės  „25 kadras” nariai pasuko atgal į Vilnių – ilsėtis ir ruoštis nuo pirmadienio po Lietuvą keliausiančiam Tarptautiniam dainuojamosios poezijos festivaliui „Tai – aš“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius