-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 09

Prienų savivaldybė skelbia krašto himno konkursą

Prienų rajono savivaldybė paskelbė konkursą krašto himnui sukurti. „Artėjant valstybės atkūrimo šimtmečiui, pamanėme, kad būtų tikslinga ir prasminga turėti himną“, – BNS sakė Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas.
Šeštadienis Prienuose
Laisvalaikis Prienuose / Mariaus Vizbaro nuotr.

Pasak jo, dabar Prienai neturi tokios dainos, kuri galėtų pretenduoti į himną, būtų atliekama įvairiomis svarbiomis rajonui progomis.

„Jis būtų išskirtinėmis progomis panaudojamas: per miesto šventes, miesto gimtadienį, gal pagerbiant savo žmones. Kita vertus, savo jaunimą ugdant, įsivaizduoju, kad galėtume panaudoti kaip simbolį, kad visi didžiuotųsi savo kraštu. Tų dalykų reikia“, – teigė meras.

Nors paskelbtas himno teksto ir muzikos konkursas, A.Vaicekauskas sakė, kad atskirai bus kreipiamasi į kūrybingus kraštiečius, pavyzdžiui, rašytoją Vytautą Bubnį, kad jie prisidėtų prie šio proceso.

Pagal konkurso nuostatas, iki šių metų gruodžio laukiama himno teksto pasiūlymų, o iki kitų metų kovo 15-osios – jo muzikos.

Tekstui keliami reikalavimai, kad jis būtų paveikus, skambus ir prasmingas, nesudėtinga struktūra, pakili, iškilminga nuotaika. Jis turi būti parašytas taisyklinga lietuvių kalba, apimtis 3–5 posmeliai.

„Tema – kraštas, kuriame augame, gyvename, dirbame, kuriame“, – nurodoma konkurso nuostatuose.

Muzika savo nuotaika ir charakteriu privalo būti artima himno žanrui, tinkanti atlikti dideliam dalyvių skaičiui įvairių švenčių ir renginių metu, patogus atlikti kūrinio vokalinės partijos diapazonas.

Nurodyta, kad muzika turėtų trukti ne ilgiau kaip penkias minutes.

Pateiktus darbus vertins speciali komisija, o trijų vietų laureatai bus apdovanoti premijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius