Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 21

Pristatyta Vytauto Kernagio mobilioji programėlė: pirmasis ją išbandė Andrius Mamontovas

Vytauto Kernagio fondas artėjančių švenčių proga maestro pristato nemokamą mobiliąją programėlę „Kernagis“. Pirmasis ją išbandė dainininkas Andrius Mamontovas, turėjęs itin asmenišką ryšį su Vytauto Kernagio muzika, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / „Kino Pasaka“ nuotr.

Vytauto Kernagio šeima nusprendė unikaliu ir dideliu archyvu apie legendinį artistą pasidalyti su gerbėjais, visą informaciją patalpindami mobiliojoje programėlėje „Kernagis“. Joje galima rasti visas Vytauto Kernagio nuotraukas, kurios suskirstytos į jo gyvenimo etapus. Taip pat visus internete esančius vaizdo įrašus ir albumus, o dainas galite klausyti net keliose platformose – „Spotify“, „Apple music“ bei „Deezer“.

Mobiliosios programėlės išskirtinumas – šalia nuotraukų ir išskirtinių kadrų, galima rasti visas maestro dainas su natomis bei žodžiais, todėl visi gali mokytis jo dainų.

Vienas pirmųjų šią programėlę išbandęs A.Mamontovas pasirinko atlikti V.Kernagio dainą „Išeinu“. Ši daina, pasak atlikėjo, pasirinkta neatsitiktinai, nes ji šalia beveik visą gyvenimą.

Ši Vytauto Kernagio daina mums leido sužibėti, – pasakoja A.Mamontovas.

„Kai su grupe „Foje“ pradėjome koncertuoti, man atrodo, tai buvo 1985 metų pavasaris, sudalyvavome moksleivių ansamblių konkurse. Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokykloje vykusiame koncerte reikėjo atlikti tris dainas – viena tavo, dvi tų, kurie pripažinti oficialiai visame valstybiniame lygmenyje.

Tada pagalvojome, kad Vytautas Kernagis yra nuostabus pasirinkimas. Tai buvo tas kartas, kai mes surepetavom dainą „Išeinu“ ir pirmą kartą ją pagrojom. Konkurse laimėjom antrą vietą, bet pirmos vietos tiesiog niekam nedavė. Būtų davę mums, bet mes grojom be mokyklinių uniformų. Ši Vytauto Kernagio daina mums leido sužibėti“, – apie tai, kodėl pasirinko sugroti būtent šią maestro dainą pasakoja dainininkas Andrius Mamontovas.

VIDEO: Pristatyta Vytauto Kernagio mobilioji programėlė: pirmasis ją išbandė Andrius Mamontovas

„Gera daina nepavaldi jokiai madai ir laikui, ji yra tiesiog gera daina. Balsas, melodija, tekstas – tai esminiai elementai. Jeigu jie yra tobuli, daina gyvena amžinai, o tokia „Išeinu“ ir yra. Būna, kad šitą dainą tiesiog sau pagroju vardan malonumo, tik dėl to, kad man ji patinka.

Daina yra neįtikėtinai paguodžianti, ji visada tave grąžina į tokią pusiausvyrą. Dėl to aš ją labai mėgstu, o ji dvigubai vertinga, nes tai paties maestro tekstas. Tyrumas – vienas iš esminių šios dainos elementų“, – apie dainos „Išeinu“ reikšmę kalba A.Mamontovas.

Mobiliąją programėlę „Kernagis“ galima atsiųsti mobiliųjų programėlių parduotuvėse – „App store“ ir „Google play“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius