Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 10

Rekomendacija: „Empty Space Orchestra“

Instrumentinį roką grojanti grupė „Empty Space Orchestra“ susibūrė 2008 m., JAV, mažame Oregono valstijos miestelyje. Ją sudaro penki nariai: Lindsey Elias (būgnai), Keithas O‘Dellas (klavišiniai), Patrickas Pearsallas (bosinė gitara), Shane Thomas (gitara), Grahamas Jacobsas (pučiamieji).
„Empty Space Orchestra“
„Empty Space Orchestra“ / Taros Reynvaan nuotr.

„Empty Space Orchestra“ vardas dar nėra plačiai žinomas, bet jį jau galima užtikti, klaidžiojant po marginalios muzikos tinklalapių lobynus. Turint omeny, kad daugiausia dėmesio tose erdvėse susilaukia tradicinio postroko grupės, „Empty Space Orchestra“ yra tikra atgaiva tokio pobūdžio muzikos mylėtojams.

Jie kuria instrumentines kompozicijas be vokalo, kuriose postroką derina su progroko ir džiazo (fusion) įtakomis, šiek tiek pagardindami elektroniniais atskambiais.

Tradicinį roko sąstatą (gitara, bosinė gitara, būgnai) čia papildo pučiamieji ir klavišiniai. Skambesio prasme tai reiškia arba pasunkintą džiazroką, arba tam tikrą postroko pamatą su apdaila: gitarų partijos įmurkdo klausytoją į tęsiamų rifų ir aidų jūrą, o pučiamieji ir klavišiniai traukia jį dinamiškų melodijų ir temų vystymo link. Išeina nepaprastas kokteilis.

VIDEO: Empty Space Orchestra - Exit Strategy (live)

Bet gal taip lengvai ir neapibendrinsi, nes „Empty Space Orchestra“ nuolat eksperimentuoja ir keičia savo pavidalą. Šiuo požiūriu puikus jų tokio paties pavadinimo albumas, išleistas 2011 m.: jo šviežumą nulemia ir nuotaikų, ir stilių įvairovė.

Du perliukai, kuriuos siūlau paklausyti, yra „Exit Strategy“ ir „Clouds“. Pirmasis yra tarsi nedidelis progrokinio pobūdžio etiudas, o antrasis – iš svajingo postrokinio kiaukuto išsirutuliojantis vienuolikos minučių šedevriukas.

VIDEO: Empty Space Orchestra - Clouds

„Empty Space Orchestra“ turi savo unikalų skambesį, bet yra dar sąlyginai jaunas kolektyvas. Jų įrašai, lyginant su didžiųjų profesionalų įrašais, yra siauresnio akustinio spektro ta prasme, kad aiškiai girdi, kiek žmonių ir ką kiekvienas jų groja.

Dar nėra (gal ir nebus) totalinio skambesio, atsirandančio, kai geriausi įrašų prodiuseriai užpildo atlikėjo paliekamas akustines ertmes. Kitaip tariant, „Empty Space Orchestra“ kuria kompozicijas, bet dar nekuria vientiso muzikinio universumo, muzikinės pasaulėjautos.

Tokią tad ir numatyčiau jų evoliucijos kryptį: universumo, pasaulėjautos link. Vadinasi, jų vardas melomanų žemėlapiuose turėtų tik ryškėti. O jei ir neryškės, nenusiminkite – ką tik sužinojote apie gerą šiuolaikinio roko grupę iš mažo Amerikos miestelio.

 

„Empty Space Orchestra“ diskografija:

2009 – Big Bang EP
2011 – Empty Space Orchestra LP
2011 – Dark Matters EP

Daugiau info:

http://emptyspaceorchestra.bandcamp.com/

https://soundcloud.com/empty-space-orchestra/

https://www.facebook.com/esorchestra/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius