Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 17

Rekomendacija: „Ratatat“

2001 m. JAV, Niujorke susikūrė elektroroko duetas „Ratatat“. Tai Mike'as Stroudas (gitara, sintezatoriai, perkusija) ir Evanas Mastas (bosinė gitara, sintezatoriai, perkusija). Smagios nuotaikos reikalas, muzika užaugusiems su žaidimų automatais ir MTV, tinkama pasiklausyti pakeliui į miestą ar vakarėlį.
„Ratatat“ nuotr.
„Ratatat“ / „Ratatat“
Temos: 1 Muzika

Keistai ir įdomiai skambantis pavadinimas, iššaukiantis ir žiurkes, ir vaikiškai atkartotą automato šūvių garsą, ir raidžių rinkinį, kartojamą, kai tiksliai neatsimeni dainos žodžių, o gal šiaip šveplai ištartą frazę... Gera pradžia – jau norisi paspausti play ir išgirsti, kas tas „Ratatat“. O šiaip jau Evanas ir Mike'as iš pradžių buvo pasivadinę „Cherry“. Gerai, kad laiku susiprotėjo.

2004-aisiais „Ratatat“ išleido per porą metų Mike'o bute įrašytą debiutinį albumą tokiu pat pavadinimu. Pirmasis albumo singlas, „Seventeen Years“, iškart pritraukė muzikos kritikų dėmesį ir jau netrukus skambėjo vienoje TV reklamoje ir vienoje TV laidų (o 2008-aisiais pateko ir į kultinį fantastinį trilerį „Cloverfield“).

2006-aisiais pasirodė albumas „Classics“, į kurį pakliuvo ir dvi, mano manymu, geriausios jų kompozicijos: „Wildcat“ ir „Loud Pipes“. Kaip ir jo pirmtakas, albumas buvo įrašinėjamas neskubomis, ramia galva, pamažėle brandinamas ir brandinamas, kol kūrėjai nusprendė, kad jau metas.

Nuo to laiko: a) išleista nemažai kitų grupių ir jų pačių kūriniams sukurtų remiksų, b) du albumai, kurie įrašyti jau greičiau ir šiek tiek kartoja tai, kas nuveikta pirmuosiuose dviejuose įrašuose, c) pakoncertuota su tokiomis grupėmis kaip „Daft Punk“, „Björk“, „Interpol“, „Franz Ferdinand“, „The Killers“.

VIDEO: Ratatat - Wildcat

„Ratatat“ kompozicijos instrumentinės, todėl taip efektingai ir skamba tas laukinės katės maurojimas, kurį jūs dabar kartojate, skambant dainai. O kokią gerą ausį tie ratatatai turi gitarikės melodijoms! Rifukai – bet kuris rokeris pirštelius apsilaižytų.

VIDEO: Ratatat - Loud Pipes

Tokia tad ir būtų mano rekomendacija: žinokit „Ratatat“ ir klausykitės jų. Gera grupė. Savitas skambesys. Netikėtas sample'ų ir instrumentų derinys. Muzika, pagal kurią, bent jau man, nesinori šokti, bet norisi į šokius eiti. Tokia hedonizmą skatinanti muzika. Ja (kaip ir hedonizmu) geriau nepiktnaudžiauti, bet po sunkių darbų palepinti save šiuo niujorkiniu / elektrorokiniu gėriu tiesiog privaloma.

„Ratatat“ diskografija:

2004 – Ratatat
2004 – Remixes Vol. 1
2006 – Classics
2007 – Remixes Vol. 2
2008 – LP3
2010 – LP4

Daugiau info:

http://www.ratatatmusic.com/

https://www.facebook.com/RATATAT

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius