-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 17

Rokeriai „Mountainside“ dvidešimtmetį pažymės scenoje

Kauno gyvos muzikos klube „Lemmy“ dvidešimtąjį gimtadienį švęs Lietuvos roko scenos senbuviai „Mountainside“. Festivalyje „MountainRock‘vol 7,5“ kauniečiai atliks dainas iš paskutiniojo ir įrašinėjamo naujojo albumo.
Rokeriai „Mountainside“
Rokeriai „Mountainside“ / Organizatorių nuotr.

Koncertas vyks šeštadienį, lapkričio 19 dieną, 21 valandą.

„Nors oficialiai savo grupės pradžia laikome 1996 m. gruodį įvykusį koncertą dabar jau neegzistuojančiame klube „Gesta“ (kartu su „Lemon‘s Joy“) aktyvi veikla jau buvo prasidėjusi anksčiau, o lapkritį vyko intensyvus pasiruošimas pirmajam mūsų koncertui. Todėl šiemet nusprendėme sugrįžti į pačias ištakas ir gimtadienį pažymėti lapkritį“, – sako grupės įkūrėjai broliai bosistas, vokalistas Rytis ir gitaristas Šarūnas Bulotos.

Visuomet atviri įvairioms gitarinės (ir ne tik) muzikos įtakoms, „Mountainside“ apvalų jubiliejų pažymės kartu su kolegomis iš Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos savo rengiamame festivalyje „MountainRock‘vol.7,5“, kuris taip pat šiemet „apvalus“ – dešimtasis. Pilnas skaičius festivalio pavadinime žymi didelį renginį, trupmena – mažesnį.

Organizatorių nuotr./Rokeriai „Mountainside“
Organizatorių nuotr./Rokeriai „Mountainside“

„Nors ilgą laiką buvome pripratę prie labai intensyvaus koncertinio gyvenimo, pastaraisiais metais darbai ir šeimos koncertavimą pristabdė. Tačiau šiemet nutiko keletas smagių dalykų: vasarą nusifilmavome Ryčio Zemkausko kuriamame TV laidų cikle „Mano kiemas“. Grojome Palemono plytų gamykloje. Įdomi patirtis! Pakeitėm repeticijų vietą, įsirengėme naują studiją. O šį šeštadienį po ilgos pertraukos vėl lipsime ant scenos. Bet svarbiausia – vyksta naujo albumo įrašinėjimo procesas“, – pasakoja mountainsaidai.

„Mountainside“ susikūrė ant „senos mokyklos“ thrash'o komandos „Delirium Tremens“ pagrindo. 1998 m. rudenį Vilniuje „Porno Sound“ studijoje buvo įrašyti keturi „gabalai“ – „Birutė“, „Positive“, „H.“, „Čemodančikas“ – ir išleista promo kasetė „Demo 1“. 2003 m. išleistas debiutinis grupės albumas „Distorted“.

2007 m. kolektyvas pristatė antrąjį studijinį albumą „All About Time“, kurį išleido seniausia Baltijos šalyse nepriklausoma leidybos kompanija „Zona Records“. Dainos iš jo dažnai skambėjo „Opus3“ ir kitų radijo stočių eteryje, o taip pat buvo panaudotos jauno norvegų režisieriaus Fredrik'o Bryno filmo garso takelyje. Dainos iš abiejų albumų yra įtrauktos į įvairius muzikinius rinkinius.

Pastarasis albumas išleistas 2013 metų pabaigoje. „Solitary, poor, nasty, brutish and short“ – „vienišas, vargingas, piktas, grubus ir trumpas“. Taip britų politinės filosofijos klasikas Thomas Hobbes aprašė žmogaus gyvenimą prigimtinėje būklėje. Pavadinimas, išduodantis, kad nieko linksmo klausytojai neišgirs. Buvo pasukta prie labai sunkaus, tamsaus ir agresyvaus skambesio.

Šiuo metu „Mountainside“ dirba prie naujo albumo, kurio pavadinimo dar neišduoda. Nors metalinio skambesio neišsižadama, naujuose kūriniuose stiprus psychedelic, post punk ir net progrock klimatas. Gimtadieniniame koncerte muzikantai žada keletą naujųjų kūrinių.

Gitarinės muzikos festivalis „MountainRock‘vol.7,5“ vyks lapkričio 19 d., šeštadienį, 21 val. klube „Lemmy“ (Girstupio g. 1, Kaunas).

Dalyviai: „Mountainside“ (Kaunas, heavy rock/psychedelic), „H.Soror“ (Kyiv, experimental/dark psych), „Dead City Holidays“ (Riga, alt rock/grunge) ir „Radiatoriai“ (Kaunas, instrumental/alt rock/blues).

Festivalio partneriai – 15min.lt, Ferrum.lt, „R Hostel“, „Megasonus“, „Lemmy“.

Daugiau info – ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius