-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 13

Rūdninkų knygyne – nevaldomo džiazo koncertas

Kviečiame į susitikimą su nevaldomu džiazu: Prano Kentros (elektrinė gitara), Jurgio Baltrušaičio (vokalas, elektronika), Marko Haanstros (bosinė gitara, Olandija) ir Stefano Goranovo (mušamieji, Bulgarija) koncertą! Koncertas vyks Rūdninkų knygyne kovo 27 d.
Koncertas Rūdninkų knygyne
Koncertas Rūdninkų knygyne

Minimalistinėmis meditacijomis ir daugiabalsėmis improvizacijomis pasižymintis trio nevengia susidurti su drastiškais elektroniniais efektais ar abejingų nepaliekančiais ritmais. Pasak olandų džiazo muzikos kritiko Eddy Determeyerio, grupė skamba kaip vientisas vienetas, retkarčiais pavirsdamas į ištisą energijos jėgainę. Naudojantis savo išskirtiniu stiliumi, sustiprėjusiu prisijungus solidžiajam Markui Haanstrai bei Jurgio Baltrušaičio įnešamais gyvybingais tembrais, suteikiamas naujas žvilgsnis išgirsti didžiąją dalį praėjusiais metais Nyderlanduose išleisto „Vague Memoirs“ kompozicijų bei naujų, intriguojančių skambesio plėtočių.

Pranas Kentra – gimęs ir augęs Vilniuje, Prins Claus konservatorijos Nyderlanduose bei LMTA absolventas. Lietuvoje Pranas koncertavo su didele dalimi lietuvių džiazo muzikantų, Šv. Kristoforo, Klaipėdos kameriniais orkestrais, Kauno, ir Vilniaus bigbendais bei šiuolaikinės akademinės muzikos ansambliu „Synaesthesis“, su kuriuo šių metų pradžioje įrašė būsimą “Sinestesis” albumą. Grojo įvairiuose projektuose Olandijoje, Vokietijoje, Liuksemburge, Šveicarijoje, Bulgarijoje, Slovėnijoje, Baltijos šalyse. 

2013 metais Pranas Kentra kartu su savo trio laimėjo Gitarų Šėlsmo konkursą Vilniuje, 2014 išleido debiutinį albumą „Vague Memoirs“. Jau trečius metus dirba pedagoginį darbą VDU muzikos akademijoje ir J. Gruodžio konservatorijoje.

Mildos Lukoševičiūtės nuotr./Tarptautinio džiazo kvinteto koncertas Rūdninkų knygyne
Mildos Lukoševičiūtės nuotr.

Markas Haanstra – vienas iš paklausiausių bosistų Nyderlanduose. Dėl atpažįstamo muzikos tembro, garso bei lankstumo, jam tenka groti su tokiais ansambliais ir atlikėjais kaip „Royal Orchestra of the Concertgebouw“, Oene van Geelas, Erikas Bosgraafas, Jamas de la Crème, Yuri Honingas ir dauguma kitų.

Jis yra laimėjęs keletą apdovanojimų, įskaitant „Dutch Jazz Competition“ konkursą su „Nemesis Quartet“ (1994), „Geel“ (1998) ir „Agog“ (2002). Kartu su „Amsterdam Percussion Group“ Markas Haanstra aktyviai koncertavo su pasaulinio garso būgnininku Terry Bozzio 2006 ir 2007 m., su Toto būgnininku Simonu Phillipsu – 2010 m.

Stefanas Goranovas – perkusininkas, išbandęs įvairius muzikos stilius. Prieš išvykdamas 2007 m. studijuoti ir gyventi į Olandiją, grojo vienoje iš populiariausių punk/new wave grupių Bulgarijoje „AS“ bei metalo grupėje „Vortex“. su kuria įrašė du albumus. 

PC konservatorijoje S. Goranovas studijavo mušamuosius kartu su Steve'u Altenbergu ir pasaulinio garso būgnininkais Gene'u Jacksonu bei Ralphu Petersonu Jr. Po studijų vienerius metus dirbo džiazo muzikantu kruiziniuose laivuose, su kuriais aplankė atokiausius pasaulio kraštus. 

Šiuo metu atlikėjas gyvena Olandijoje, aktyviai koncertuoja Europoje su įvairios sudėties džiazo kolektyvais, kuria savas kompozijas, aranžuoja muziką trio, kvartetui ar didesniems ansambliams.

Jurgis Baltrušaitis – vokalistas, dainų autorius, kompozitorius. 2012 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazinio vokalo specialybę. Dalyvavęs „Orange Warsaw Festival“, „Kaliningrad City Jazz“, „Heineken Open’er“, „Sostinės dienos“, „Vilnius Jazz Young Power“, „Vilnius Jazz“ festivaliuose, „Jazz Voices“, „Sing Up“ ir kt. festivaliuose bei konkursuose.
Šiuo metu Jurgis studijuoja kompoziciją Briuselio karališkojoje konservatorijoje bei eksperimentuodamas jungia džiazo, roko bei elektroninės muzikos žanrus. Taip pat rašo muziką kino filmams, aktyviai dalyvauja tarptautiniuose muzikiniuose projektuose.

DĖMESIO! Registracija į koncertą – būtina!

Lauksime jūsų skambučių (8-5) 2610266 arba laiškų info@rudninkuknygynas.lt

Bilieto kaina – 11,99 €.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius