-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 30

Šarūnas Petrutis pristato savo dainą gyvai nuo PC „Panorama“ stogo

Jau kurį laiką scenoje pastebimas, kaip vienas perspektyviausių jaunosios kartos indie folk atstovų Lietuvoje, Šarūnas Petrutis šią vasarą klausytojus žada nustebinti ne tik naujais kūrybiniais projektais, bet ir Vilniuje bei Kaune organizuojamu mažuoju miesto festivaliu „Žibintas“. Kviesdamas į savo vasaros pasirodymus, 15min.lt skaitytojams Š.Petrutis parengė gyvą dainos „Midnight“ pristatymą nuo PC „Panorama“ stogo.

Apie kūrybą ir vasaros planus – 15min.lt pokalbis su Š.Petručiu.

– Kokie yra jūsų artimiausi muzikiniai planai?

– Pagrindinis planas – surinkti grupę, kokios dar neturėjau. Noriu suburti kažką daugiau akustiško, pripildyto klavišų, kontrabosų, smuikų ir kitų instrumentų. Taip pat paruošti ir naujos kūrybos įrašų.

– Kaip apibūdintumėte savo kuriamą ir atliekamą muziką?

– Pradėjęs groti vienas, ieškojau atspirties taško iš folk muzikos, kuri užgimė septintojo dešimtmečio pradžioje ar viduryje. Tai buvo alternatyvi folk muzika, sumaišyta su blues ir pritaikyta vienam žmogui akustine gitara groti ir dainuoti. Taip aš grojau kurį laiką, ir ta muzika šiuo metu paplitusi kaip indie folk, ir tokia kryptis ir turėtų būti.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Šarūnas Petrutis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Šarūnas Petrutis

– Bet jeigu ketinate kurti kolektyvą, ar nebus sunku darbuotis su didesniu skaičiumi muzikų?

Pradėjęs groti vienas, ieškojau atspirties taško iš folk muzikos, kuri užgimė septintojo dešimtmečio pradžioje ar viduryje

– Labai sunku (šypsosi), bet tikiu, kad pavyks. Grupė, manau, labai puikiai įsimaišytų į visą mano kūrybą, nes ji nėra sudėtinga ar vienpusiška.

– Kiek žmonių planuojate įsileisti į savo naująją grupę?

– Kuo daugiau – tuo geriau. (juokiasi)

– Ar kurdamas savo muzikinę programą daugiau žvelgiate į Lietuvos auditoriją, ar ir į užsienio?

– Apskritai, manau, kad mano kūrybą, pirmiausia, turėtų išgirsti didesnis skaičius klausytojų. Kol kas aš daugiausia grodavau vienas akustiniuose koncertuose. Tačiau šią vasarą numatyti pasirodymai festivaliuose turėtų suteikti daugiau erdvės. Galų gale, turėdamas grupę, galėsiu groti ir dideliuose koncertuose, tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje.

Š.Petručio pasirodymas 15min.lt redakcijoje / I.Gelūno nuotr.
Š.Petručio pasirodymas 15min.lt redakcijoje / I.Gelūno nuotr.

– Kiek laiko užsiiminėjate muzika?

– Oi, groju jau labai daug laiko... Aš pradėjau groti gal prieš 15-ka metų mokyklos ansambliuose, ir jau tada mes kažką rašydavome, kurdavome. Tačiau vėliau pradėjau groti būgnais, kitais instrumentais, įsiliejau į kitus projektus (grojau su „Baltuoju kitu“, „Garbanotu bosistu“), ir kai viskas galų gale baigėsi, turėjau iškeliauti į Didžiąją Britaniją, kur prisiminiau, jog reikia vėl iš naujo pasiimti gitarą ir pradėti dainuoti... Taip mano solinė kūryba ir užgimė prieš keletą metų.

– Esate vienas iš šių metų „MINI-miesto festivali ŽIBINTAS“ organizatorių ir dalyvių. Kaip kilo mintis organizuoti šį festivalį? Kuo ypatingas šis renginys?

– Visų pirma, labai pasiilgau koncertavimo, ir ši koncertų serija bus puiki proga gražiose miesto erdvėse vėl sugrįžti į sceną. Be to, festivalis yra idėjinis, nemokamas, norime sukviesti kuo daugiau žmonių, o ypač tų, kurie galbūt neturi galimybės savaitgaliais išvykti į kitus didžiuosius vasaros festivalius.

VIDEO: Šarūnas Petrutis „Mind on a blink"

Na, o paties festivalio ypatybės atsiskleis jam bevykstant, nes jis naujas, ir niekas per daug gerai nežino, kaip viskas bus, net ir mes patys (juokiasi). Bet aš įsivaizduoju tai, kaip tokį besivystantį dalyką, kuris, galbūt, įvyks daugiau kartų, ir prie kurio prisijungs vis daugiau žmonių, ir gal tai taps tradicija.

Kažkada, kai įvyko pirmoji „Gatvės muzikos diena“, niekas nežinojo, kaip bus, o tai tapo didžiuliu renginiu, jungiančiu įvairius Lietuvos miestus. Galbūt tokia galėtų būti ir šio MINI-miesto festivalio vizija.

Liepos 1 d., 19 val., Šarūnas Petrutis kviečia visus savo klausytojus į Vilniuje, „Vasaros terasoje“ vykstantį nemokamą blues, folk, indie, space rock „MINI-miesto festivalį ŽIBINTAS“, kuriame pasirodys ir kiti vilniečių kolektyvai – „MOVO“ ir „Cats in Cosmos“. Rugpjūčio 8 d. šis festivalis nuaidės Kaune, „Ryšių kiemelyje“. Daugiau informacijos galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius