-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 05 29

Sekmadienį Kaune prasidės septynioliktasis Pažaislio muzikos festivalis

Birželio 3 dieną, sekmadienį, Kaune prasidės septynioliktasis Pažaislio muzikos festivalis.
Festivalio atidarymo koncerto akimirkos
Pažaislio muzikos festivalis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Festivalis startuos Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro ir Kauno valstybinio choro koncertu, kuriame taip pat pasirodys solistai Lilija Gubaidulina, Ieva Prudnikovaitė, Vaidas Vyšniauskas ir Liudas Mikalauskas.

Birželio 17 dieną Pažaislio muzikos festivalyje įvyks netradicinis balalaikos virtuozo, pasaulinės žvaigždės Aleksejaus Archipovskio pasirodymas, o vėliau – birželio 30 dieną – festivalyje pasirodys vienu geriausių pasaulio berniukų choru laikomas Filadelfijos berniukų choras.

Liepos 15 dieną 200 Lietuvos ir Vokietijos choristų atliks Paulo McCartney oratoriją.

Festivalio metu taip pat pasirodys Vengrijos valstybinis folkloro ansamblis, garsus smuikininkas Pierre Amoyalis, Čaikovskio premijos laureatas Miroslavas Kultyševas.

Kauno valstybinės filharmonijos vadovo ir renginio koordinatoriaus Justino Krėpštos teigimu, visą vasarą vykstantis festivalis šiemet nemažai pakeliaus po visą Lietuvą.

„Šiais metais mes tikrai pakeliausime. Bet tokia buvo mūsų idėja nuo pat pradžių: atrasti dar kažką: atradome Zapyškį, Šv.Jurgio bažnyčią, aišku, Pažaislį, Skarulių bažnytėlę“, – BNS sakė J.Krėpšta.

„Kaip visada ieškom, kur mūsų nori, kur laukia. Pirmą kartą važiuosim į Rietavą, kur kartu paminėsime pirmosios muzikos mokyklos 140 metų. Tauragėn nuvažiuosime – ten pirmą kartą bus tokio lygio atlikėjai kaip Kauno kamerinis orkestras ir Sergejus Krylovas – pasaulinė žvaigždė, smuikininkas“, – būsimus koncertus anonsavo J.Krėpšta.

Festivalio renginiai pirmą kartą vyks ir Anupriškėse bei Margininkų kaimo bažnytėlėje. Renginiai vyks Lietuvos dvaruose, koncertas vyks ir Raudondvario pilyje, kuri lankytojams atsivers po restauracijos.

Daug dėmesio organizatoriai šiemet skiria Maironio 150 metų sukakčiai – šiam poetui skirtas ne vienas koncertas, o liepos 5 dieną Kauno pilyje bus rodomas spektaklis pagal Maironio dramą „Didysis Vytautas – Karalius“.

„Pabaigiam su ispanų sarsuela – tai muzika tarp operos ir operetės, Lietuvoj dar nelabai žinoma. Pasirodys trys tenorai iš Ispanijos su mūsų kolektyvais. Ispanai patys atliktų šią muziką, kuri yra kaip jų nacionalinis turtas“, – J.Krėpšta kalbėjo apie baigiamąjį festivalio koncertą rugpjūčio 26 dieną.

Tradicinis Pažaislio klasikinės muzikos festivalis tęsis visą vasarą, jo metu įvyks 37 koncertai, 13 iš jų – nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius