Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 19

Sekmadienį Vilniuje koncertuosiantis JAV atlikėjas Johnas Gorka: „Gyvi koncertai patys reikšmingiausi“

Spalio 15–21 d. vyksta Vilniaus mokytojų namų organizuojamas tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai–aš“.
Johnas Gorka
Johnas Gorka / Organizatorių archyvo nuotr.

Vienas įdomiausių jo koncertų vyks jau šį sekmadienį Vilniaus mokytojų namuose, kuriame pasirodys atlikėjas John Gorka (JAV) ir Aleksej Ivaščenko (Rusija).

Šiemet taip pat jau spėję surengti keletą pasirodymų, sekmadienį 15 val. jie pristatys bendrą autorinį koncertą. Apie kuriamą muziką kalbamės su Johnu.

- Kokią mintį ar emociją jums yra svarbiausia perteikti muzika?

- Stengiuosi netrukdyti dainai skleistis. Dažniausiai pati daina „žino“, kas jai yra geriausia. Stiprios emocijos kuria įsimintinas dainas. Šias emocijas stengiuosi kaip galima aiškiau perteikti tekstuose, o ko nepavyksta pasakyti žodžiais, bandau išreikšti muzika. Sielvartas, meilė, praradimai ir ilgesys – tai   keletas emocijų, kurių paveiktas kuriu dainas.

- Dažniausiai pasirodote vienas, tačiau esate dainavęs kartu su įvairiais atlikėjais ir grupėmis, taip pat – simfoniniu orkestru. Kuo skiriasi buvimas scenoje vienam nuo pasirodymo kartu su kitais atlikėjais?

- Skiriasi bendravimas su publika. Kai turi solo pasirodymą, bendravimas yra labiau asmeniškas ir tiesioginis. Scenoje atsiradus vos dar vienam naujam žmogui, viskas pasikeičia.

- Kuo būtumėte, jeigu nebūtumėte muzikantas?

- Galėčiau būti puikus indų plovėjas arba sodininkas (šypsosi).

- 2010 metais pirmą kartą apsilankėte Lietuvoje tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai–aš“ metu. Kas įsiminė labiausiai?

- Man labai patiko bendrauti su kitais atlikėjais iš tokios daugybės skirtingų šalių. Žmonės, organizuojantys šį festivalį – tikrai ypatingi. Džiaugiuosi galėdamas sugrįžti.

- Ko šiemet gali tikėtis Lietuvos publika?

- Be man įprasto akustinio skambesio, šiemet atsivežu ir elektrinę gitarą, kuria atliksiu keletą kūrinių. Tai bus senesnių ir naujų dainų mišinys. Išduosiu Jums paslaptį – niekada nebūnu numatęs tikslios pasirodymo eigos.

- O ko iš publikos tikitės Jūs?

- Viliuosi, kad publika stengsis suprasti, ką noriu pasakyti savo dainomis, o aš kaip įmanydamas bandysiu padaryti, kad jiems tai būtų paprasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius