Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 30

„Sheep Got Waxed“ gastrolės Kinijoje: 60 kg aparatūros, trys miestai ir naujų gerbėjų būrys

Lietuvos melomanams puikiai pažįstama „post jazz“ arba „electro free jazz“ žanro grupė „Sheep Got Waxed“ jau turi gerbėjų ir Kinijoje. Spalio pabaigoje sudalyvavę viename didesnių Šendžene vykstančių džiazo festivalių „Oct-Loft“, grupės nariai namo parskrido tuščiomis – išdalinę visus lagamine turėtus albumus ir vinilus. Muzikantų teigimu, klausytojai Kinijoje juos sutiko kaip didžiausias festivalio žvaigždes.
Prieš koncertą Guangždou mieste Kinijoje
Prieš koncertą Guangždou mieste Kinijoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Grupė „Sheep Got Waxed“ Kinijoje praleido beveik penkias dienas, per kurias atgrojo tris koncertus Džuchai, Šendženo ir Guangdžou miestuose. Tiesa, svarbiausias kelionės tikslas buo pasirodyti „Oct-Loft“ festivalyje, į kurį grupę asmeniškai pakvietė jo meno vadovas Fei Tengas.

Labai susižavėjęs Sheep'ų muzika, prieš kelias savaites lankęsis Lietuvoje, festivalyje „Vilnius Mama Jazz“, F.Tengas buvo užsukęs ir į sostinės „Xi20“ klubo rūsyje vykusį grupės koncertą.

Apie įspūdžius ir ateities planus toliau kalbamės su grupės nariais – Simonu Šipavičiumi (saksofonas), Adu Gecevičiumi (mušamieji) ir Pauliumi Vašku (elektrinė gitara).

Asmeninio archyvo nuotr./Su festivalio meno vadovu
Asmeninio archyvo nuotr./Su festivalio meno vadovu

Mastelį suvoki tik atvykęs

„Prieš Kiniją aš maniau, kad Londonas ar Maskva yra dideli miestai“, – su šypsena pasakoja Adas. „Kadangi visas dienas buvome numatę apsistoti Šendženo mieste, kur vyko tas festivalis, pirminis planas buvo į likusius du miestus važinėti viešuoju transportu. Tačiau kai pamatėm bilietų kainas ir kiek reikės nuvažiuoti, apėmė panika“, – pasakoja Paulius.

„O dar ir susiorientuoti reikia... – pratęsia Adas. – Mes į vieną taksi netelpame, tad reiktų dviem taksi važiuoti iki stoties, tada autobusu važiuojant šešias valandas pasiekti kitą miestą, nuo stoties vėl dviem taksi važiuoti iki koncertų salės... Būtume tiesiog nesuspėję.“

Asmeninio archyvo nuotr./Prieš koncertą Guangždou mieste Kinijoje
Asmeninio archyvo nuotr./Prieš koncertą Guangždou mieste Kinijoje

„Be to, būtų tekę keliauti su lagaminais, pilnais daiktų. Viskas be būgnų, tik ką turime prie savęs – tai pedalai, kompiuteriai, kontroleriai, laidai – būtų svėrę apie 60 kilogramų“, – papildo Paulius.

Toks scenarijus, laimei, neišsipildė, ir grupėms nariams pavyko išsinuomoti autobusiuką su vairuotoju, kuris į koncertų vietas nuvežė juos ir jų daiktus. Tiesa, dėl trumpo vizito laiko ir suplanuotų renginių užteko laiko tik šioms kelionėms – pažintines ekskursijas po Kinijos miestus teko atidėti būsimoms gastrolėms.

Asmeninio archyvo nuotr./Su grupės vairuotoju Xin
Asmeninio archyvo nuotr./Su grupės vairuotoju Xin

Į Kiniją žada tikrai sugrįžti

Taigi, ar Sheep'ai Kinijoje – populiari grupė? „Nesame ten labai žinomi, tačiau jau vyksta komunikacija. Agentas, su kuriuo Gabrielė (Tamutytė – grupės vadybininkė, agentūros „Tilto namai“ vadovė – red. past.) susipažino Pekine vykusioje kontaktų mugėje, išdalino mūsų kompaktus, paplatino medžiagą apie grupę. Jis, beje, ir padėjo surasti kitus du koncertus Džuchai ir Guangdžou miestuose“, – atsako Simonas.

Asmeninio archyvo nuotr./Gerbėjos Šendžene
Asmeninio archyvo nuotr./Gerbėjos Šendžene

„Su tuo agentu pasirašėme keleto metų sutartį, turime planą kitais metais vėl vykti į Kiniją. Jis mūsų muziką sukėlė į vietines platformas, nes Kinijoje nėra „Facebook“, „Youtube“, reikia naudotis vietiniais kanalais, kurie yra kažkas panašaus kaip „Facebook“ „Messenger'is“, – papildo Paulius.

Tiesa, pažadas sugrįžti į Kiniją nėra vien tik formalus. Grupės narių teigimų, koncertai buvo tokie smagūs, o juos sutikusi auditorija – tokia šilta ir dėmesinga, kad čia norisi sugrįžti dar ne sykį. „Realiai feste mus pasitiko kaip žvaigždes“, – teigia Adas. „Bet nėra taip, kad mes buvome išskirtiniai“, – prideda Simonas. „Ten visus taip pasitinka – kaip žvaigždes“, – reziumuoja Paulius.

Asmeninio archyvo nuotr./Koncertas džiazo festivalyje
Asmeninio archyvo nuotr./Koncertas džiazo festivalyje

Sheep'ų pastebėjimu, džiazo kultūra Kinijoje yra dar labai jauna, ir galbūt dėl to jų muzika daugumai pasirodė nestandartinė. „Kur labai rimtą džiazą grojo, publika nelabai stipriai reagavo. Atsimenu, momentais, mes taip gliūčinam ant scenos, tik prasideda beat'as, ir visi rėkia“, – teigia Paulius. „Buvome labiausiai popsas tame festivalyje“, – čia pat papildo Simonas.

Įdomus faktas – džiazo festivalio „Oct-Loft“ organizatoriai „Sheep Got Waxed“ pristatė kaip techno muziką grojančią grupę. Narių samprotavimu, tai irgi gali būti viena ir priežasčių, kodėl į jų pasirodymą susirinko tokia gausi auditorija.

Asmeninio archyvo nuotr./Grupės plakatas džiazo festivalyje
Asmeninio archyvo nuotr./Grupės plakatas džiazo festivalyje

Po trijų pasirodymų Kinijos miestuose grupė buvo išdalinusi visus savo atsivežtus albumus bei vinilines plokšteles. Plokštelės, beje, pasirodė menkai žinomos Kinijos melomanams „Kai kurie sakė, kad matė pirmą kartą tokius dalykus“, – teigia Paulius. „Tai pirko kaip suvenyrus“, – tęsia Simonas. „Kai kurie po du pasiėmė, gal ant sienos pasikabins“, – reziumuoja Adas.

Nežadėdami žada naują albumą

Paklausti apie ateities planus, nors ir miglotai, tačiau sutartinai atsako, jog turėtų išleisti naują albumą. „Ruošiamės lįsti į šiltą savo rūsį ir dėlioti kažką toliau. Kol kas patys nežinome ką, bet tai vadintųsi albumu. Jeigu pasiseks, pavasarį kažką užfiksuosime, rudenį išleisime“, – atsako Simonas.

Antrasis grupės albumas „Pushy“ pasirodė 2016 metų rudenį, ir, kaip teigia Adas: „Du metai šį tą pasako, ir jau reikia atsinaujinti. Gal norėtųsi atsinaujinti ir greičiau, tačiau, kaip ir kiekvienam žmogui reikia laiko pasikeisti, taip ir muzikoje, jeigu nori daryti kokybiškai, turi pabrandinti.“

VIDEO: Sheep Got Waxed - Forro (Official video)

Tiesa, ši branda – daugiau idėjinė, susijusi su kompozicinėmis paieškomis. Grupė neigia, jog įrašų pasiruošimui skiria labai daug laiko. „Mes darome įrašus gyvo koncerto principu. Bent jau pirmas albumas visiškai koncertinis – atėjome, sugrojome, nieko nekartojome. Panašiai ir antrajame – paimti patys pirmieji takeliai“, – komentuoja Simonas.

Kartu jis priduria, jog „Sheep Got Waxed“ – koncertuojanti, bet ne repetuojanti grupė: „Mums patiems irgi nesinori, kad nusibostų programa, ir mes jos per daug nezuliname. Netikėtumų paliekame ir patys sau per koncertą. Būna, Pauliui kas užeina, ir tada Adui turi užeiti, kad man užeitų.“ „O kai išmuša iš vėžių, šiek tiek pasinervini“, – tęsia Paulius. „Stresiuko reikia“, – įsiterpia Simonas. „Tų nepatogių situacijų“, – užbaigia pokalbį Adas.

VIDEO: Sheep Got Waxed - Handwriting

Šiais metais „Sheep Got Waxed“ dar galėsime išgirsti gruodžio 27 d. Kalėdiniame koncerte, kuris vyks bare „Turgus“. Vėliau grupė nemenkai blaškysis po svečias šalis.

Gruodžio mėnesį kolektyvas koncertuos Baltarusijoje (Minske), o sausį – Nyderlanduose (Grioningene) vykstančiame viename didžiausių showcase festivalių Europoje „Eurosonic“. Vasarį Sheep'ai žada apsilankyti Slovėnijoje vykstančiame „Ment Ljubljana“ festivalyje, o grįžtant (pakeliui) pagroti Čekijoje ir Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius